Fenerbahçe savunmaya formül arıyor...Trabzonspor ve Ludogorest maçı listesinde yer almayanlar var

Fenerbahçe savunmaya formül arıyor...Trabzonspor ve Ludogorest maçı listesinde yer almayanlar var
Fenerbahçe’de sakatlıklar nedeniyle stoperde yaşanan sıkıntı had safhaya ulaştı. Sarı-lacivertli ekip, ligdeki Trabzonspor karşılaşması için ayrı, Konferans Ligi’ndeki Ludogorest maçı için ayrı alternatifler düşünüyor. Çünkü Samet ve Mert Müldür, UEFA listesinde yer almıyor.

Fenerbahçe’de arka arkaya yaşanan sakatlıklar, özellikle defans hattında ciddi sıkıntı yaşatıyor. Djiku, Becao, Serdar Aziz ve Peres’in sakatlanmasıyla, sarı-lacivertlilerin elinde, gerçek anlamda tek stoper Samet Akaydın kaldı. Ancak Samet’in Avrupa’da oynayamayacak olması nedeniyle Teknik Direktör İsmail Kartal, Ludogorest maçına başka mevkilerden devşirecek isimlerle sahaya çıkacak. Bu isimlerden biri Oosterwolde. Hollandalı futbolcu bu sezon zaten bir mücadelede stoper olarak denenmişti.

Samet-Oosterwolde güçlü ihtimal

Milliyet'in haberine göre diğer ihtimaller taşların yerinden oynaması anlamına geliyor. Orta sahadan İsmail Yüksek’in savunmaya çekilmesi durumunda ise bu sefer çok verimli olan 6 numara pozisyonunda kayıp yaşanacak. Ligde ise Kartal’ın eli biraz daha güçlü... Normalde bek oyuncusu olan Mert Müldür’ün de stopere geçme olasılığı bulunuyor. Trabzonspor gibi güçlü bir takım karşısında zorlu bir mücadele verecek olan Kadıköy ekibinde, Osterwolde’nin ile birlikte Samet’in oynamasının güçlü bir ihtimal olduğu vurgulandı.

Yusuf sürprizi

Fenerbahçe’de stoper seçeneklerinden biri, 17 yaşındaki genç stoper Yusuf Akçiçek olacak. Sarı-lacivertlilerin U19 takımının sol ayaklı stoperi, UEFA B listesinde yer almıştı. Yusuf’un, Samet ve Mert Müldür’ün yer alamayacağı Ludogorest karşılaşmasında forma giyebileceği ifade edildi.

Kurtarıcı pozisyonunda

Samet, sezon başında Fenerbahçe’de düşünülmeyen isimlerinin biri olmuş, hatta ayrılığı gündeme gelmişti. Birçok kulüp futbolcuyu istese de, Samet takımda kalmıştı. Stoper sıralamasında son sırada yer alan futbolcu, özellikle Teknik Direktör Montella’nın A Milli Takımı’na gelişiyle birlikte kendini yeniden gösterdi. Bu nedenle bir anda Fenerbahçe’nin kurtarıcısı pozisyonuna geldi.

İki takviye olabilir

Arka arkaya yaşanan sakatlıklar sonrası daha önceden başlayan transfer çalışmaları hızlandı. Serdar, Peres, Djiku, Becao sakatlığı, Becao’nun kesin dönüş tarihinin ameliyata bağlı olması ve kısa dönemde dönmesinin zorluğu, transfer düşüncesine yol açtı. Bu futbolcuların iyileştikten sonra bile form tutmalarının zaman alacak olması nedeniyle ara transferde iki takviye yapılabileceği vurgulandı. Bir stoper takviyesi kesin gibi görünürken, gelişmelere göre bunun ikiye çıkabileceği dile getirildi. (Kısa Dalga)

Gündem