Ferhat Encü, Kılıçdaroğlu ve Özdağ mutabakatını değerlendirdi: 'Tarafsız kalma gibi bir durumumuz söz konusu olamaz'

Ferhat Encü, Kılıçdaroğlu ve Özdağ mutabakatını değerlendirdi: 'Tarafsız kalma gibi bir durumumuz söz konusu olamaz'
Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararını açıkladıktan sonra gündeme gelen mutabakat metnine dair Kısa Dalga'ya değerlendirmelerde bulunan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Encü, "Bizim bu mutabakat içindeki madde üzerinden yıllardır her türlü eziyeti, baskıyı, faşizmi uygulayan bir anlayışa karşı tarafsız kalma gibi bir durumumuz söz konusu olamaz" dedi.

ESRA TOKAT


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs'taki ikinci turda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini bildirdi.

CHP ile Zafer Partisi arasında yapılan protokoldeki en önemli nokta kayyum uygulamaları ile ilgili madde oldu. Protokolde halen İçişleri Bakanlığı'nın tasurrufuna bırakılan HDP'li belediyelere kayyum atanması konusunda iki kriter getiriliyor.

Buna göre mahalli idarelere kayyum atanabilmesi için ilgili mahalli idare yöneticilerinin terörle bağlantısının "hukuki kanıtlarla sabit olması" gerekecek ve kayyum uygulamasına "yargı kararları" çerçevesinde devam edilecek. Protokolde ayrıca doğrudan PKK ile yürütülecek yeni bir çözüm sürecinin önünü kesecek bir ifade de yer alıyor. Protokolde "Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir" ifadesi PKK ile çözüm sürecine girilmemesi taahhüt altına alınıyor.

'Yıllardır her türlü eziyeti, baskıyı, faşizmi uygulayan bir anlayışa karşı tarafsız kalma gibi bir durumumuz söz konusu olamaz"

Encu: 'Yıllardır her türlü eziyeti, baskıyı, faşizmi uygulayan bir anlayışa karşı tarafsız kalma gibi bir durumumuz söz konusu olamaz'

Özdağ ve Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını Kısa Dalga'ya değerlendiren HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, "Şüphesiz kayyum maddesini kabul etme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Biz Türkiye'de demokratik bir cumhuriyeti ve anayasayı savunuyoruz. Ancak bizim bu mutabakat içindeki madde üzerinden yıllardır her türlü eziyeti, baskıyı, faşizmi uygulayan bir anlayışa karşı tarafsız kalma gibi bir durumumuz söz konusu olamaz" dedi.

'Bizim mücadelemiz protokollerden çok daha büyük'

"Şüphesiz bu ırkçı ve faşist Özdağ'ın anlayışı ve pratiği ile de mücadele edeceğiz" diyen Encü şunları söyledi:

"Aynı zamanda da Saray saltanatına, ülkeyi hem demokratik anlamda hem de özgürlükler ve ekonomik anlamda bu hale getiren anlayışa karşı sonuna karşı mücadele edeceğiz. Partimiz bu yönde ilerleyen saatlerde bir açıklama yapacaktır. Bizim tavrımız değişmeyecektir. Millet İttifakı içinde Erdoğan anlayışını savunan, Erdoğan'ın politikalarını da ortaklaşan kesimler zaten var. Biz bu kesimlerle de mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz protokollerden çok daha büyük."

Gündem