Feyza Altun sağlık kontrolünde: Türkiye hiç bir zaman şeriatla yönetilmeyecek

Feyza Altun sağlık kontrolünde: Türkiye hiç bir zaman şeriatla yönetilmeyecek
Evindeki aramanın ardından gözaltına alınan avukat Feyza Altun sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldüğü esnada "Türkiye şeriatla yönetilmiyor, hiç bir zaman da şeriatla yönetilmeyecek" dedi.

Sosyal medya hesabından hesabından şeriat ile ilgili mesajı yazdıktan sonra Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan soruşturma başlattığı avukat Feyza Altun gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında Feyza Altun'un, Beykoz'taki evinde arama yapıldı. DHA'nın haberine göre aramanın tamamlanmasının ardından Altun gözatına alınarak sağlık kontrolüne götürüldü.

Altun sağlık kontrolünde, "Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye'de şeriat yok. Türkiye şeriatle yönetilmedi. Hiçbir zamanda şeriatle yönetilmeyecek" dedi.

"Hastanedekiler yaşasın cumhuriyet diye slogan attı"

Gazeteci Nevşin Mengü ise Altun'un hastaneye getirilmesine ilişkin şu paylaşımı yaptı: "Hastanenin içinde bulunan bir görgü tanığı arkadaşımız, hastaneye bir anda onlarca polis eşliğinde Altun’un girmesine şaşırdıklarını, hastanede bulunanların durumu görünce “yaşasın cumhuriyet” diye sloganlar attıklarını söyledi"

Sağlık kontrolünden geçirilen Altun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ne olmuştu?

Altun, geçtiğimiz gün Twitter (X) hesabı üzerinden Farsça bir şiir yayınladı. Bir sosyal medya kullanıcısı da ünlü avukatın Farsça yaptığı paylaşımın altına yorum yaptı. Yoruma yanıt veren Altun, "Şeriate s..kayım" diyerek karşılık verdi. Altun, sosyal medyadaki tepkilerin ardından paylaşımını sildi. (Kısa Dalga)

Gündem