Filistin-İsrail çatışmasında 15. gün: İsrail, Kudüs Hastanesi'nin 'derhal boşaltılmasını' istedi

Filistin-İsrail çatışmasında 15. gün: İsrail, Kudüs Hastanesi'nin 'derhal boşaltılmasını' istedi
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1756'sı çocuk, 4 bin 385 kişi öldü, 13 binden fazla kişi yaralandı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsrailli öldü, 4 bin 834 İsrailli yaralandı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı: 4 bin 385 kişi öldü

Şu ana dek Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1756'sı çocuk, 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

En az 1400 kişi kayıp

Öte yandan Bakanlık bölgede İsrail saldırıları sonucu yıkılan binaların enkazında ulaşılamayan çok sayıda kişi bulunduğunu ve 720'si çocuk en az 1400 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

'Bombalamaya hazırlık'

İsrail'in abluka altındaki Gazze'nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi'nin "bombalamaya hazırlık olarak" derhal boşaltılmasını istediği bildirildi. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail işgal güçlerinden Gazze'nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi'nin bombalanacağı yönünde tehdit alındığı" belirtildi.

Hastaneye 12 bin kişi sığındı

Açıklamada, "İsrail ordusunun, 400'den fazla hasta ile buraya sığınan 12 bin kişinin bulunduğu Kudüs Hastanesi'nin acilen boşaltılmasını istediği" kaydedildi. Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi katliamına işaret edilen açıklamada, yeni bir katliamın önüne geçmek için dünyaya acil müdahale çağrısı yapıldı. (Kısa Dalga)

Gündem