Filistin'de 3 gün yas ilan edildi | Hamas: 'Bu soykırım suçudur. Amerika ve Batı bu cani işgale destek veriyor'

Filistin'de 3 gün yas ilan edildi | Hamas: 'Bu soykırım suçudur. Amerika ve Batı bu cani işgale destek veriyor'
500'ün üzerinde kişinin ölümüne neden olan Hastane saldırısı sonrası Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 3 günlük yas ilan ederken, ABD Başkanı Biden ile görüşmesini de iptal etti. Hamas ise saldırıyı 'soykırım' olarak tanımlayarak ABD ve Batı'nın buna destek olduğunu açıkladı.

Bu Akşam Gazze'de gerçekleşen saldırıda sivillerin bulunduğu hastanede 500'den fazla insanın yaşamını yitirdiği bildirildi. Yaşananların ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas üç günlük yas ilan etti ve ABD Başkanı Joe Biden ile planlanan görüşmesini iptal etti.

Hamas da bombalamanın ardından bir açıklama yayınlayarak olayı "soykırım suçu" olarak nitelendirdi ve İsrail'i suçladı.

SKY News'un yer verdiği açıklamada: "Siyonist işgalcinin Gazze'deki Al Ahli Hastanesi'nde gerçekleştirdiği ve çoğu yerinden edilmiş aileler, hastalar, çocuklar ve kadınlar olmak üzere yüzlerce kişinin ölümüne neden olan korkunç katliam, bu cani düşmanın ve onun faşist ve terörist hükümetinin çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyan bir soykırım suçudur. Bu aynı zamanda Amerika ve Batı'nın bu cani işgale verdiği desteği de gözler önüne sermektedir." ifadelerine yer verdi. (Kısa Dalga)

Gündem