Financial Times Türkiye seçimlerini analiz etti: Erdoğan kampanyasını devletin imkanları ile destekledi

Financial Times Türkiye seçimlerini analiz etti: Erdoğan kampanyasını devletin imkanları ile destekledi
Türkiye seçimlerini analiz eden Financial Times'a konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 31 Mart seçimlerine ilişkin "Cumhurbaşkanı'nın kendini muhatap ilan ettiği bir seçime dönüştü" ifadelerini kullandı. FT ayrıca Erdoğan'ın seçim kampanyasında devlet olanaklarını kullandığına işaret etti.

İngiltere merkezli Financial Times (FT) gazetesi, Türkiye'nin 31 Mart seçimlerini gündemine aldı.

Seçimleri analiz eden ve gazetenin editoryal kurulun kaleme aldığı yazı, "Türkiye'de muhalefetin çarpıcı dönüşü" başlığı ile yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyasını desteklemek için ‘devlet mekanizmalarından faydalandığını’ yazan kurul, “Erdoğan yıllardır Türkiye'yi giderek daha otokratik bir yola soktu, devlet kurumlarının bağımsızlığını yok etti ve muhalefete karşı giderek daha tahammülsüz hale geldi” ifadelerine yer verildi.

Özgür ama eşit olmayan ortam...

Türkiye’de seçimlerin özgür ancak eşit olmayan bir ortamda gerçekleştiğini yazan FT, Erdoğan için uyarı niteliğinde olan 31 Mart seçimlerinin, seçmenlerin sandığa olan inancını koruduğuna işaret ettiğini belirtti. Gazetede, seçmenlerin ‘AK Parti yönetiminden duyduğu hoşnutsuzluğu’ sandıkta dile getirdiği ifade edildi.

"İmamoğlu'nun masasında hem Nutuk, hem de Kuran var”

Adam Samson’un kaleme aldığı başka bir analizde ise, yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu zaferi değerlendirildi. "İmamoğlu'nun masasında hem Nutuk, hem de Kuran var” denilen analizde, İmamoğlu’nun açıklamalarına da yer verildi. Gazeteye konuşan İBB Başkanı, "Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzyıllarca laik düzenle, demokratik düzenle ve bu çeşitliliğiyle var olmasını istiyorum" dedi. İmamoğlu, "Burada ailemle dua ettim, kendi başarım için dua ettim" dedi.

"Bu, hiçbir zaman yalnızca bir İstanbul seçimi değildi"

İmamoğlu, "Bu, hiçbir zaman yalnızca bir İstanbul seçimi değildi. Cumhurbaşkanı'nın kendini muhatap ilan ettiği bir seçime dönüştü" sözleriyle devam etti. İmamoğlu’nun siyasi danışmanı Necati Özkan ise, ‘İmamoğlu’nun ülkenin kaderini değiştirmek istediğini’ dile getirdi. (Kısa Dalga)

Gündem