Frida Kahlo'nun evine ziyaretçi akını

Frida Kahlo'nun evine ziyaretçi akını
Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun doğduğu ve evlendiği "Mavi Ev", müze olarak ziyaretçilere açıldı. Kahlo'nun hayatı ve sanatına ışık tutan ev, yılda 500 bin sanatseveri ağırlıyor. Ev, Mexico'nun Colonia del Carmen semtinde yer alıyor. İki katlı yapı, yatak odaları, stüdyo alanı, mutfak ve yemek odası gibi bölümleri içeriyor.

Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun doğduğu ve evlendikten sonra hayatının geçtiği, bugün müze olarak kullanılan “Mavi Ev” yılda 500 bin sanatseveri, Kahlo’nun hayatı ve resim tarihinde yolculuğa çıkarıyor.

Hastalıkla mücadeleyle dolu özel yaşamı ve politik görüşleriyle tanınan, 20. yüzyılın önde gelen ressamlarından Frida Kahlo, 1954’te 47 yaşında hayata veda etti. Kahlo, kendisi gibi ressam Diego Rivera ile aşk hayatı, sağlık sorunları, her şeye rağmen sanat hayatına devam etmesiyle dünyada ikonik bir ressam olarak tanınıyor.

1668565.jpg

1904’te inşa edildi

Frida Kahlo’nun, mavi duvarları nedeniyle Mavi Ev (La Casa Azul) olarak bilinen evi, bugün müze olarak misafirlerini ağırlıyor. Başkent Mexico’nun Colonia del Carmen semtindeki, iki katlı, avlulu mavi ev, dört bölümden oluşuyor. 1904’te inşa edilen, sonradan restorasyonu yapılan evde, yatak odaları, stüdyo alanı, geniş bir mutfak ve yemek odası bulunuyor.

Evde, Meksika halk sanatını yansıtan ürünler, Kahlo’nun kişisel sanat koleksiyonu, fotoğraflar, kartpostallar ve mektuplar ile ressamlar Jose Maria Velasco Gomez, Paul Klee ve Kahlo’nun kocası Diego Rivera’nın eserleri de yer alıyor. (AA)

Gündem