Galatasaray’da Cumartesi Anneleri’ne 17. kez engel: En az 27 gözaltı

Galatasaray’da Cumartesi Anneleri’ne 17. kez engel: En az 27 gözaltı
Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’ndaki eylemlerinin 958. haftasında gözaltına alındı. Adana’da Cumartesi Anneleri’ne destek için açıklama yapmak isteyen 16 kişi de gözaltına alındı.

Kayıpların bulunması ve faillerin yargılanması talebiyle 28 yıldır mücadele eden Cumartesi Anneleri, Galatasaray’da bir kez daha gözaltına alındı.

Kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları, eylemlerinin 958. haftasında Galatasaray’da basın açıklaması ve oturma eylemi yapmak istedi.

Galatasaray Meydanı’ndaki eylemin yasaklanmasının Anayasa Mahkemesi tarafından “ihlal” sayılmasını ardından 17. kez Galatasaray’da toplanan Cumartesi Anneleri’ne polis engel oldu. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, gözaltına alınanların isimleri şöyle: Hanife Yıldız, Besna Tosun, Maside Ocak, Gülsüm Elvan, Eren Keskin, Mikail Kırbayır, Ali Tosun, Hasan Karakoç, Ali Ocak, Gülseren Yoleri, Oya Ersoy, Leman Yurtsever, İsmail Yücel, Cüneyt Yılmaz, Ömer Kavran, Davut Arslan, Arat Dink, Şükran Kablan Yeşil, Aziz Özkan, Bülent Türkmen, Gönül Adıbelli, Ahmet Keleş, Varol Öztorun, Canan Kebenç, Vaiz Adıgüzel, Yılmaz Haksever, M. Ensar Korkmaz

Adana’da 16 kişi gözaltına alındı

Öte yandan, İHD Adana Şubesi'nin çağrısı üzerine Cumartesi Anneleri/İnsanları ile dayanışmak için basın açıklaması yapmak isteyen 16 kişi de valilik yasağı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem