Gazeteci Ahmet Kanbal'ın paylaşmadığı fotoğraf, iddianamede suç unsuru olarak yer aldı

Gazeteci Ahmet Kanbal'ın paylaşmadığı fotoğraf, iddianamede suç unsuru olarak yer aldı
Gazeteci Ahmet Kanbal'ın sosyal medyadan yaptığı haber içerikli paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçlaması ile hakim karşısına çıktı. İddianamede yer alan ve Kanbal'ın paylaştığı iddia edilen fotoğrafın ise paylaşımda yer almadığı ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Ahmet Kanbal’ın sosyal medya hesabında paylaştığı haber içerikli bir paylaşımdan dolayı “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya Gazeteci Kanbal ve Avukatı Erdal Kuzu katıldı. İddianamenin özetinin okunmasıyla başlayan duruşmada Kanbal savunma yaptı.

'Savcı, dosyanın içeriğini okumadan iddianame hazırlamış'

MA'nın haberine göre suçlama konusu yapılan paylaşımın kendisine ait olduğunu söyleyen Kanbal, “Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle ilk kez yargılanmıyorum. Bu davada da yine gazetecilik mesleğinin yargılandığını görüyorum. Bu davada saçma sapan bir iddianame nedeniyle yargılanıyorum. Savcı, polisin yönlendirmesiyle dosyanın içeriğini okumadan iddianame hazırlamış. Haberde iddianamede suç gösterilen fotoğraf yok” dedi.

'İddianamedeki fotoğraf paylaşımda yok'

Müvekkilinin gazetecilik faaliyetleri nedeniyle her yıl 5-6 defa gözaltına alındığını bildiren avukat Erdal Kuzu, şunları kaydetti: “Müvekkil objektif, nesnel haberler yaptığı için yargılanıyor. Sosyal medya paylaşımında askeri kamuflajlı kişilerin fotoğrafı yok. Ama iddianamede sanki varmış gibi gösterilmiş. Ahmet muhalif gazeteci olması nedeniyle burada yargılanıyor. İddianame ile dosya arasında bir bağlantı yok. Zoraki ve uydurma delil yaratanlar hakkında bir işlem yapılmalı. Mahkeme öyle bir karar vermeli ki bir daha böyle iddianame hazırlanmasın.”

Mahkeme, savcılık makamına mütalaasını hazırlaması için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 1 Şubat tarihine erteledi. (Kısa Dalga)

Gündem