Gazeteci Alican Uludağ’ın “Uğur Mumcu’nun katili nerede” sorusuna devletten yanıt yok

Gazeteci Alican Uludağ’ın “Uğur Mumcu’nun katili nerede” sorusuna devletten yanıt yok
Gazeteci Alican Uludağ, devlet kurumlarına Uğur Mumcu’nun arabasına bombayı koyan Oğuz Demir’in nerede olduğunu sordu. Yanıt gelmedi.

Gazeteci Alican Uludağ, www.ankaragazetecisi.com’da yayımlanan "Uğur Mumcu’nun katili Oğuz Demir nerede?" başlıklı yazısında Uğur Mumcu’nun arabasına bomba koyan Oğuz Demir’le ilgili sorularının nasıl yanıtsız kaldığını anlattı.

Ankara’da hakkında devam eden bir dava olan Kırmızı bültenle aranan Oğuz Demir 28 yıldır yakalanamadı. Alican Uludağ, yazısında süreci şöyle aktardı:

“Son duruşmalardan birinde mahkeme, savcılığa sanığın yakalanıp yakalanmadığını sormuştu. Savcılık ise “İşlerimiz yoğun, polise sorun” demişti.

Mahkemenin sorup sormadığı belli değil. Ancak www.ankaragazetecisi.com olarak bizzat İçişleri Bakanlığı’na Oğuz Demir’i sorduk.

CİMER üzerinden bakanlığa, “Uğur Mumcu cinayetinin faili Oğuz Demir’in İran’da olduğu iddia edilmektedir? Bu bilgi doğru mudur? Oğuz Demir’in yakalanmasına yönelik hangi somut çalışmalar bugüne kadar yürütülmüştür?” sorusu gönderildi. Bakanlık İran yönünden soruyu Dışişleri’ne yakalama çalışmaları açısından ise Emniyet’e yönlendirdi.

Dışişleri henüz yanıt vermedi. Emniyetten iki yanıt gönderildi. İlki Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’ndan oldu. TEM Daire, “Başvurunuz Başkanlığımız ilgili birimlerine iletilmiştir” dedi.

Diğer yanıtı ise Emniyet İstihbarat Başkanlığı verdi. İstihbarat Başkanlığı, “Başvurunuzda belirtmiş olduğunuz hususlar hakkında; Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve bağlı birimler tarafından yapılan tüm işlemler, 2559 sayılı Polis Vazife Salahiyet Kanununun Ek-7’nci maddesi doğrultusunda yerine getirilmekte olup, başvurunuz 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunun kapsamı dışındadır” ifadesini kullandı.”

Uludağ, yazısında “O halde bir kez daha soralım” dedi ve devlet kurumlarının yanıtsız bıraktığı soruyu bir kez daha gündeme getirdi:

“Uğur Mumcu’nun katili Oğuz Demir nerede ve neden 28 yıldır yakalanamadı?”

Gündem