Gazeteci Bilal Çetin hayatını kaybetti

Gazeteci Bilal Çetin hayatını kaybetti
Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Radikal, Sabah, Vatan gibi gazetelerde muhabirlik, köşe yazarlığı ve Ankara temsilciliği görevlerinde bulunan siyaset gazeteciliğinin duayen isimlerinden Bilal Çetin hayatını kaybetti.

Son olarak Vatan gazetesi Ankara temsilciliği yapan Çetin, tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi’nde yaşama gözlerini yumdu.

1958 yılında İzmir’in Bergama ilçesinde doğan Çetin, Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksel Okulu’nu bitirdi.

Mesleğe 1979 yılında Türk Haber Ajansı’nda başlayan Çetin, Rapor, Yeni Asır, Dünya ve Cumhuriyet gazetelerinde ekonomi muhabirliği yaptı. Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Radikal ve Sabah gazetelerinde Ankara temsilcisi ve köşe yazarı olarak çalışan Çetin, Vatan gazetesinin kuruluşundan itibaren 12 yıl Ankara temsilcisi olarak çalıştı.

“Hayali İhracatın Boyutları – Soygun” isimli bir kitabı bulunan Bilal Çetin, Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından verilen “Başarı ödülü” ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2003 yılı Sedat Simavi ödülünün sahibiydi.

Gazeteci Semra Çetin ile evli olan Bilal Çetin’in bir de kızı vardı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Bilal Çetin’in ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şöyle denildi:

“Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren gazeteci Bilal Çetin’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.”

Bilal Çetin’in cenazesi 20 Aralık 2023 Çarşamba günü öğle namazının ardından Cunda Hamidiye Camisi’nden alınarak Cunda Mezarlığı’nda toprağa verilecek. (Kısa Dalga)

Gündem