Gazeteci Evrim Kepenek serbest bırakıldı

Gazeteci Evrim Kepenek serbest bırakıldı
bianet Editörü Evrim Kepenek, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Dün gözaltına alınan bianet editörü Evrim Kepenek, bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine getirildi.

bianet’te yer alan habere göre, polis, Kepenek'i adliyeye getirdiği sırada metal kelepçe taktı. Adliye güvenliğinin, gelişmeleri takip eden gazetecilere “Çekim yapmak için izniniz var mı” diyerek engel olmaya çalışırken, “Size burada çekim yaptırmam” dediği ileri sürüldü. Ancak güvenlik müdürleri daha sonra personelini geri çekti.

Kepenek, savcılıkta ifade verdikten sonra yurtdışına çıkış yasağı ve ayda bir imza vermek şeklindeki adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Dün sabah saatlerinde Mezopotamya Haber Ajansı (MA) muhabirleri Delal Akyüz İzmir’de, Fırat Can Arslan Ankara'da, serbest gazeteci Sibel Yükler Ankara'da gözaltına alınmıştı. Ardından bianet editörü Evrim Kepenek İstanbul'da evine düzenlenen polis baskının ardından gözaltına alındı. Gazeteci Evrim Deniz de Diyarbakır'da ifade vermek üzere gittiği polis karakolunda gözaltına alındı.

Yükler, Deniz ve Akyüz, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken Fırat Can Arslan, "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek- (TMK 6/1)" suçlamasıyla tutuklandı. Arslan’ın tutuklanmasına, Diyarbakır’da yargılanan 18 gazetecinin iddianamesini hazırlayan savcı ve mahkeme heyetindeki eşinin tayin haberini tweet atması gerekçe gösterildi.

Diğer gazeteciler ise Arslan’ın bu tweetini retweet etmekle suçlandı. (Kısa Dalga)

Gündem