Gazeteci Kemal Göktaş: Her şeyin yapılabileceği bir seçime gidiyoruz

Gazeteci Kemal Göktaş: Her şeyin yapılabileceği bir seçime gidiyoruz
Kısa Dalga Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş, Halk TV'de Perdenin Önü Arkası programında SADAT'ı ve 2023 seçimlerini değerlendirdi. "SADAT'ın projesi aslında AKP'nin projesi" diyen Göktaş her şeyin yapılabileceği bir seçim dönemine doğru gittiğimiz uyarısında bulundu.

Halk TV'de her cumartesi yayınlanan Seda Selek, İsmail Saymaz ve Hakan Çelenk'in sunduğu Perdenin Önü Arkası programına Kısa Dalga Genel Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş katıldı.

Son dönemde çokça tartışılan SADAT'ı ve önümüzdeki seçim sürecini değerlendiren Göktaş şunları söyledi:

"İktidarla çok farklı düşünmedikleri paralel düşündükleri paralel hareket ettikleri ortada. Dış politikada da herhalde iktidarın yönlendirmesiyle bütün bunları yapıyorlar. Yani iktidarın en azından referansıyla en azından desteğiyle yoksa Ukrayna'ya silah satışından tut da bütün Afrika, Ortadoğu ülkelerine silah, eğitim vesaire bunu devletin bilgisi ve onayı olmadan yapmaları mümkün değil. İşte asıl tehdit orada bahsettiğim bütün bu tehditlerin bütün bu tehlikenin bertaraf edilmesi için önümüzdeki tek kavşak seçim kavşağı. Dolayısıyla seçim döneminde gerçekten en büyük tehlike bir hukuksuzluk, iki bu hukuksuzluğu besleyen yapıların orada olması ve en büyük endişe bu bence. Şimdi ne yapacaklar ne yapabilirler diye sorduğumuzda yapabilecekleri çok şey olduğunu biliyoruz. Yani Türkiye'de bu tür SADAT'ı bir kenara bırakalım derin devlet unsurlarının ya da seçimin kaderini tayin edecek birtakım örgütlerin birtakım oluşumların neler yapabileceklerini 7 Haziran-1 Kasım arasında gördük.

İşte Sedat Peker'in oradaki işlevinden tutun kamu görevlilerinin ihmali ya da kastı olan bir sürü patlama ve katliamlar bence asıl bundan sonra üzerinde durulması gereken mesele önümüzdeki dönemde bir kere insanların güveneceği hukuk mekanizmalarının ortadan kalkmış olması. Hiçbir şekilde hem önleyici anlamda hem daha sonra yargılayıcı anlamda hukuk ve kolluk faaliyetleri tarafsız ve bağımsız yürütülmüyor. Ve de orada ciddi bir şekilde provokasyonlara çeşitli toplumu seçim öncesinde yönlendirecek birtakım eylemlere açık kapılar var. Ve de bu kapıların sonun kadar zorlanacağı endişesi var. Niye çok bariz bir şekilde görülüyor ki bu projenin yani SADAT'ın projesi aslında AKP'nin projesi. Yani ülkeyi bu şekilde dönüştürmek ülkeyi laikliği ortadan kaldırarak ılımlı bir İslam Cumhuriyeti'ne dönüştürmek esasen AKP'nin projesi. Bunu bu seçimde bunun için çok önemli bir kavşak. Dolayısıyla her şeyin yapılabileceği bir seçim dönemine doğru gittiğimizi görüyoruz. Kılıçdaroğlu orada ne dedi? Terörist yetiştiren bir kurum dedi. Bu çok önemli. Yani bunu boş düşünülmeden söylenmiş bir söz olarak terakki etmemek gerekir." (Kısa Dalga)

Gündem