Gazeteci Metin Cihan istismar iddialarını paylaştı... Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü sosyal medya hesaplarını kapattı

Gazeteci Metin Cihan istismar iddialarını paylaştı... Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü sosyal medya hesaplarını kapattı
Gazeteci Metin Cihan'ın, Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ'ın, çocuk sporcuları götürdüğü kamplarda, etkinliklerde ya da otele çağırarak istismar ettiğine dair iddiaların bulunduğu paylaşımından sonra, Erkan Kösedağ sosyal medya hesaplarını kapattı.

Gazeteci Metin Cihan, Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ'ın çocuk sporcuları istismar ettiğine dair iddialarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Erkan Kösedağ'ın, çocuk sporcuları götürdüğü kamplarda, etkinliklerde ya da otele çağırarak istismar ettiğini öne süren Metin Cihan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kamplarda, etkinliklerde ya da otele çağırarak bunları yapıyor"

"Bir haber var. nasıl sunmam gerektiğini düşünüp duruyorum. çelişkilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum."

"Çocukların elindeki deliller şüpheye yer bırakmayacak kadar açık"

"bir çocuk istismarı. şahıs bakanlığın kültür ve turizm il müdürü. aynı zamanda bir spor federasyonu yöneticisi. çocuk sporcuları götürdüğü kamplarda, etkinliklerde ya da otele çağırarak bunları yapıyor. ifşa etmeye karar veren çocukların elindeki deliller şüpheye yer bırakmayacak kadar açık.

peki neyin çelişkisini yaşıyorum?

bunun artık alıştığımız bir şey olmasından inanılmaz rahatsızlık duyuyorum. adıyla sanıyla paylaştığımda (ki bilirsiniz çekinmem) sansasyon yaratacak, elbette büyük bir tepki görecek, yerin dibine girecek, bakanlık görevden alındığını açıklayacak, bağlı olduğu federasyon da bunu yapacak, şahıs sosyal medya hesaplarını kapatıp kaybolacak, nüfuzuyla mahkemede cezası hafifletmeye çalışacak. ve konu kapanacak. alıştığımız şey bu. ta ki yeni biri ifşa olana kadar. bunu kabullenemiyorum."

"Artık neredeyse normalimiz oldu"

"bireysel bir suç olduğunu düşünmüyorum. artık neredeyse normalimiz oldu. güç sahiplerinin bu istismarını bir bütün olarak sorgulamamız gerekmiyor mu?

bu örnekteki şahsın rahatlığına inanamazsınız. peki, nereden geliyor bu rahatlık? sosyal medya hesaplarına bakıyorum. emniyet müdürü, vali, milletvekili, bakan hepsiyle içli dışlı. hepsiyle fotoğrafı var. bazısından yakınım diye bahsediyor. sanırım her şeyin açığa çıkacağını anladı ve hâlâ bu insanları ziyaret edip fotoğraf paylaşıyor. belki de nasıl yırtacağını konuşuyorlar. bu güç ilişkilerini sorgulamadan tek tek bulup cezalandırmak (o bile şüpheli) toplum açısından neye yarıyor diye düşünüyorum."

"Çocukları emanet ettiğimiz yerlerde büyüyen sapıklığı konuşmamız gerektiğini düşünüyorum"

"bir sapık daha ifşa olsun diye değil de, çocukları emanet ettiğimiz yerlerde hakim olan, normal karşılanan ve mevki makam sahiplerince birbirini kollayarak büyüyen sapıklığı konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. haberi bu doğrultuda sunmam gerektiğini hissediyorum. o yüzden mevcut haliyle alışageldiğimiz şekilde sunmakta tereddüt ediyorum."

Sosyal medya hesaplarını dışarıya kapattı, instagramda kullanıcı adını değiştirdi

serefsiz-kosedag.jpg

Metin Cihan, bugün yaptığı paylaşımda ise, daha önce tahmin ettiği üzere Erkan Kösedağ'ın sosyal medya hesaplarını dışarıya kapattığını ve instagram hesabının ismini değiştirdiğini açıkladı.

Cihan, paylaşımında, "Ağrı il kültür ve turizm müdürü Erkan Kösedağ hemen hesabını kilitledi. elbette bu ihtimali beklediğim için önceden ekran görüntüleri almıştım. ayrıca instagram hesabının da kullanıcı adını değiştirip kilitledi. ancak çabası boşa. deliller kaybolmuyor böyle." dedi.

metin-cihan.jpg

(Kısa Dalga)

Gündem