Gazeteci Rojin Akın, 2015 yılında Kobane'ye gittiği için yargılanıyor

Gazeteci Rojin Akın, 2015 yılında Kobane'ye gittiği için yargılanıyor
Gazeteci-yazar Rojin Akın, 2015'te IŞİD'e esir düşen kadınların kitabını yazmak için Kobane'ye gitmesi nedeniyle yargılanıyor.

Gazeteci-yazar Rojin Akın, 2015'te IŞİD'e esir düşen Ezidi kadınların kitabını yazmak için Kobane'ye gitmesi nedeniyle yargılanıyor.

"Bildiğin Gibi Değil, 90'larda Güneydoğu'da Çocuk Olmak" kitabının yazarı olan Akın, 2015'te IŞİD'in eline esir düşmüş ve kurtulmuş Ezidi kadınların yaşadıklarını anlatacağı ikinci kitabını yazmak üzere Kobane'ye gitti.

Hakkında ceza isteniyor

Bunun üzerine Akın'a elinde yarım kalmış kitabın deşifre edilmiş kısımları ve o günlerde bölgenin hakimiyetine sahip YPG'lilerle fotoğraflarının olması nedeniyle önce yedi yıl yurt dışı çıkış yasağı, ardından da 11 Aralık 2023'te ilk duruşması yapılan davayla ceza istemi karşısında kalakaldı. 'Örgüt üyeliği'yle suçlanan Akın'ın dosyası 7 yıl bekletildi. Yedi yıl sonra ilk duruşmasında da savcılık cezalandırılmasını istendi.

Karar duruşması bugün

T24 yazarı Tuğçe Tatari'nin aktardığına göre Akın'ın yargılandığı davada bugün saat 13.00'te, Çağlayan Adliyesi'ndeki İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması görülecek. (Kısa Dalga)

Gündem