Gazeteci Tolga Şardan: Malta'da ele geçirilen 108 milyon Euro'luk kokainin adresi KKTC'ydi

Gazeteci Tolga Şardan: Malta'da ele geçirilen 108 milyon Euro'luk kokainin adresi KKTC'ydi
Malta'da geçen hafta yakalanan 108 milyon Euro değerinde 800 kilogram kokainin adresinin KKTC olduğunu yazan gazeteci Tolga Şardan, "Halil Falyalı'nın ölümünden sonra ortaya çıkarılan ilk olay" dedi.

Gazeteci Tolga Şardan, T24'te yayımlanan yazısında geçtiğimiz günlerde Malta'da yakalanan 108 milyon Euro değerinde 800 kilogram kokainin adresinin KKTC olduğunu yazdı. Şardan yazısında "Falyalı'nın sistemden çıkmasıyla birlikte muhtemel ki yeni kurulan organizasyonun ilk icraatı bu sevkiyattı" dedi.

Tolga Şardan'ın yazısında aktardığı bilgiler şöyle:

"(...) Geride bıraktığımız hafta içinde Malta'dan önemli bir haber düştü gündeme.

Aynı zamanda AB üyesi olan ada devleti Malta'nın gümrük idaresi görevlileri, Kolombiya'dan Mersin'e muz getiren gemide arama yaptı. Her ne kadar "bir ihbarın değerlendirmesi" olarak tanımlansa da kokainin ana vatanı Güney Amerika'dan bir süredir Türkiye'ye özellikle Mersin'e gelen gemiler ciddi takip altında.

Kim takip ediyor? Elbette ABD'nin uyuşturucuyla mücadele teşkilatı DEA tarafından takip ediliyor gemiler. Bu kez süreç biraz değişik ilerledi sanırım. Zira DEA'nin operasyonları genellikle gemiler Akdeniz'e girmeden yapılı. Son operasyon ise, Türkiye'nin burnunun dibinde gerçekleştirildi.

Malta'dan Türkiye yönüne hareket eden gemiler kısa süre sonra Türk karasularına giriyor. Büyük olasılık gemi, Türk karasularına girmesi beklenmeksizin aramaya alındı. Sonuçta 108 milyon Euro değerinde 800 kilogram kokain ele geçirildi.

Olayın ardından yaptığım araştırmalarda, yakalanan kokainin son teslim adresinin KKTC olduğu bilgisine ulaştım. Bu teslim, elbette açıktan ve resmi değil!

Mersin'e gelecek olan kokain, "birilerinin organizasyonuyla" gizli yollardan Ada'ya gönderilecekti.

KKTC'nin yeraltı dünyasının önde gelen ismi Halil Falyalı'nın öldürülmesinden sonra Büyüteç'te Falyalı'nın Güney Amerika'daki bağlantılarından söz etmiştim.

Yakalanan 800 kilogramlık kokain, Falyalı'nın ölümünden sonra ortaya çıkarılan ilk olay.

Falyalı'nın ölümüyle birlikte KKTC'deki uyuşturucu pazarında fiyatlar fırlamış vaziyette. Beşe altıya katlanmış durumda. Hatta bazı uyuşturucu maddelerde fiyatların on katına çıktığı yerel kaynaklarca ifade ediliyor.

Ayrıca, nisan ayı başıyla beraber KKTC'deki insan hareketliliğini de unutmamak gerek. Gerek tatil, gerekse kumar ve sanal bahis faaliyetleri nedeniyle son dönemin gözdesi olan KKTC'de uyuşturucunun hatırı sayılır bir pazarı var.

Falyalı'nın sistemden çıkmasıyla birlikte muhtemel ki yeni kurulan organizasyonun ilk icraatı bu sevkiyattı.

Türkiye'nin birkaç yıldır kokain sevkiyatında merkez üs olduğunu ortaya koyan gelişmeler yaşanıyor. Bu durum iyiye alamet değil. Yakın zamanda önemli gelişmelere tanık olabiliriz."

YAZININ TAMAMI

Gündem