Gazeteci Uludağ: Cezayir Büyükelçisi olarak atanan Küçükyılmaz'ın tehdit ve yaralama suçundan adli sicil kaydı var

Gazeteci Uludağ: Cezayir Büyükelçisi olarak atanan Küçükyılmaz'ın tehdit ve yaralama suçundan adli sicil kaydı var
Gazeteci Alican Uludağ, Cezayir'e büyükelçi olarak atanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz'ın 'tehdit' ve 'yaralama'dan kaydının bulunduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz'ı Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği’ne atanmıştı.

Gazeteci Alican Uludağ, 16 Haziran'daki paylaşımında Küçükyılmaz'ın geçmişte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Alçak, iki yüzlü, gerizekalı" dediğini ve beraat ettiğini ifade etti.

Uludağ "Kayıtlarda Küçükyılmaz'ın 'tehdit' ve 'yaralama' suçlarından sabıkası olduğu ortaya çıkmıştı" diye yazdı.

Uludağ belgesini paylaştı

Uludağ bugün de Küçükyılmaz'ın adli sicil ve arşiv kaydını paylaştı.

Belgede Küçükyılmaz'ın 2014'te TCK'nın 86'nci maddesinde düzenlenen 'kasten yaralama'dan arşiv kaydının bulunduğu görüldü.

Bir diğer arşiv kaydı ise 2016'ya ait. Bu kayıtta da TCK'nın 106'ncı maddesinde düzenlenen 'tehdit' suçunun varlığı dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'na hakaretten de mahkum olmuş

Alican Uludağ, 22 Ocak 2019 tarihli belgeyi paylaşarak "Yalan söylüyorsun diyen troller alın size o dönemki sabıka kaydı" diye yazdı yazdı.

Uludağ, Küçükyılmaz'ın Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yönelik davada istinafın beraat kararını kaldırdığını, 'hakaret' suçundan 7 bin 80 lira para cezası verdiğini ifade etti.

Uludağ'ın aktardığına göre dosya şu an Yargıtay'da. (Kısa Dalga)

Gündem