Gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan beraat etti

Gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan beraat etti
Gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan, "terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek" suçlamasıyla yargılandıkları davadan beraat etti.

Gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan'ın, hakim Akın Gürlek’in şikayeti üzerine "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlamasıyla yargılandıkları davanın karar duruşması bugün İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan Canan Coşkun ve taraf avukatları katılırken, tutuksuz yargılanan Barış Pehlivan gelmedi.

Bir önceki duruşmada savcı, gazetecilerin haber verme niteliğindeki düşünce açıklama sınırlarını ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını ve hakim Akın Gürlek’i terör örgütlerine hedef gösterdiklerini iddia ederek gazetecilerin cezalandırılmasını talep etmişti.

"Suç işlemedim, işimin gereğini yaptım"

Duruşmada esas hakkında savunma yapan Coşkun, “Daha önce de aynı suçlamayla yargılandım ve beraat ettim. Suç işlemedim. Kamuoyunu bilgilendirmek adına işimin gereğini yaptım. Vereceğiniz karar anayasayı sistematik olarak ihlal eden hakimin yanında mı yoksa gazeteciliğin yanında mı olacağınızı gösterecek. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Avukat Abbas Yalçın, müvekkilinin anayasal hakkını kullandığını ifade ederek Coşkun’un beraatini talep etti.

Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz de Akın Gürlek’in kamuoyuna yansımış bir kişi olmasından dolayı pek çok habere konu olduğunu belirterek, “Müvekkil, halkın haber alma özgürlüğü ve kamu yararı çerçevesinde hareket etmiştir. Beraat talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, gazetecilerin üzerine atılı fiilin kanunda suç olarak tanımlanmadığına kanaat getirerek Canan Coşkun ve Barış Pehlivan’ın beraatına hükmetti.

İddianameden

İddianame savcısı, Canan Coşkun’un 29 Aralık 2021 tarihinde şahsi hesabından paylaştığı ve Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) davasının iddianamesinin detaylarını içeren haberinin linkinin yer aldığı tweetle, Pehlivan’ın ise Halk TV’deki "Açıkça" programının 12 Aralık ve 30 Aralık 2021 tarihlerindeki yayınlarında söylediği sözler ile “PKK ile bağlantılı olduğu iddia edilen DİAYDER'e özellikle vurgu yaparak Akın Gürlek’i hedef gösterdiklerini" iddia etmişti. (Kısa Dalga)

Gündem