Gazeteciler Sendikası'ndan AFP'ye son çağrı: İyi teklif yoksa grev var

Gazeteciler Sendikası'ndan AFP'ye son çağrı: İyi teklif yoksa grev var
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Agence France Presse'e (AFP) son kez uyarıda bulunurken, iyi bir teklif gelmezse greve çıkılacağını duyurdu.

TGS ile AFP arasında 2021'deki görüşmelerde uzlaşma sağlanamayınca grev kararı çıkmıştı. Daha sonra, sendika ile kurum arasında 1 Mart 2021 - 1 Mart 2023 tarihlerini kapsayan sözleşme imzalanmıştı.

Taraflar ikinci dönem toplu sözleşme için geçen aylarda yeniden masaya oturmuş ancak uzlaşılamamıştı. TGS, AFP'nin liradaki değer kaybını dikkate almadığını da belirterek görüşme masasından 23 Mart'ta kalktığını açıklamıştı.

Grev hazırlığı

TGS, bugün Twitter'dan üzerinden 'grev gözcüsü' yazan yeleği paylaşarak AFP'yle uzlaşılamaması halinde greve çıkılacağını bildirdi.

Açıklamada şöyle dendi: "Agence France-Presse Türkiye bürosunda yürüttüğümüz toplu sözleşme görüşmeleri arabulucu aşamasında uyuşmazlıkla sonuçlandı. AFP işverenini Türkiye'deki ekonomik gerçekliğin farkında olmaya ve makul bir teklif sunmaya son kez çağırıyoruz. Aksi hâlde GREV önlüklerimiz hazır." (Kısa Dalga)

Gündem