Gazze diplomasisi: Erdoğan, liderlerle görüştü

Gazze diplomasisi: Erdoğan, liderlerle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Filistin çatışmasına dair Lübnan Başbakanı, Mısır lideri Sisi ve Katar Emiri ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. gününe giren İsrail-Filistin çatışmalarına dair taraf ülkelerin liderlerinin yanı sıra bölge ülke lideriyle telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Erdoğan, dün Kabine toplantısına bir süre ara vererek, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la telefonda görüştü. Açıklamada, "Görüşmede, İsrail ve Filistin'de yaşananlar ile bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin bölgede çatışmaların son bulması ve bir an önce sükunetin sağlanması için her türlü gayreti gösterdiğini ifade etti" denildi.

Herzog’a sükunet çağrısı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile telefon görüşmesine dair ise şu açıklamayı yaptı:

"Görüşmede, İsrail ve Filistin'de yaşananlar ile bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeler ele alındı. Gazze halkının topluca, ayrım gözetmeksizin zarar görebileceği bir adımın, bölgede yaşanan acıları ve şiddet sarmalını daha da artıracağını vurgulayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini ve bölgede sükunetin bir an evvel tesis edilmesinin tüm bölgenin selameti açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, bölgedeki endişe verici çatışmaların sonlandırılması ve kalıcı barışın sağlanması için Türkiye'nin gayretlerinin artarak süreceğini ifade etti."

Lübnan, Mısır ve Katar ile temas

İletişim Başkanlığı, Erdoğan’ın Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile de telefon görüştüğü, “çatışmaların sona ermesi için Türkiye'nin gayret göstermeye devam edeceğini belirttiğini” aktardı.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşen Erdoğan, İsrail-Filistin çatışmasına dair fikir alışverişinde bulundu.

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile yaptığı görüşmeye dair ise “Görüşmede, İsrail-Filistin gerilimi ile ilgili son gelişmeler ele alındı ve gerginliğin sonlandırılması için yapılabilecekler değerlendirildi" denildi. (Kısa Dalga)

Gündem