Gazze'de bir gazeteci daha öldü

Gazze'de bir gazeteci daha öldü
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında saldırılarda El-Aksa televizyonu spikeri ve gazeteci Muhammed Selame yaşamını yitirdi. Saldırılarda öldürülen gazeteci sayısı 133'e yükseldi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda bir gazeteciyi daha öldürdüğü bildirildi.

AA'nın aktardığında göre Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada Gazze'den yayın yapan El-Aksa televizyonu spikeri ve gazeteci Muhammed Selame'nin İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentinde bir eve düzenlediği saldırı sonucu öldüğü belirtildi.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilerin sayısı 133'e çıktı.

Gazze'de son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'te 'Aksa Tufanı' adlı harketının ardından bugüne kadara 1200 İsrailli yaşamını yitidi, 5 bin 132 kişinin de yaralandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 430’u çocuk, 8 bin 900’ü kadın olmak üzere 30 bin 631 Filistinli öldürüldü, 72 bin 43 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip edildi. (Kısa Dalga)

Gündem