Gazze'de morglar doldu, cenazeler dondurma kamyonlarında bekletiliyor

Gazze'de morglar doldu, cenazeler dondurma kamyonlarında bekletiliyor
Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artarken morglarda yer kalmaması nedeniyle fabrikalardan dondurma kamyonları getiriliyor.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen saat artıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, bugün Gazze'de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 2 bin 215'e, yaralananların ise 8 bin 174'e yükseldiğini duyurdu. İsrail'de hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1300'ü geçti.

Gazze'de toplu mezar

Artı Gerçek'te yer alan habere göre Filistin Yönetimi'nin resmi haber ajansı WAFA, bu sabah onlarca kişinin Gazze Şeridi'nin Gazze kentinde toplu bir mezara gömüldüğünü duyurdu. Haberde, kentteki mezarlıklarda yer kalmadığı, aynı şekilde hastanelerin kapasitelerinin de sürekli bombardımanda yıkılan evlerde ölen Filistinlilerin cenazelerine yetişemediği vurgulandı. WAFA, arama kurtarma ekiplerinin de İsrail bombardımanında yıkılan evlerde enkaz altında alan kişileri kurtarmakta büyük zorluk yaşadığını belirtti.

Cesetler dondurma kamyonlarında tutuluyor

Reuters ajansı da, Gazze'de cenazelerin hem mezarlıklarda yer kalmaması hem de cesetleri bombardıman altında hastanelere taşımanın riskli olması nedeniyle dondurma kamyonlarında tutulduğunu yazdı.

'20-30 ceset de çadırlarda tutuluyor'

Şüheda Aksa Hastanesi'nden Dr. Yaser Ali, "Hastane morgu sadece 10 ceset alabiliyordu, o nedenle sayısı çok fazla olan şehitler için dondurma fabrikalarından dondurucular getirdik" dedi. Ali, "Bu dondurucularla bile ölülerin sayısı hastanenin ana morgunun ve alternatif morgların kapasitesini aşıyor. 20-30 ceset de çadırlarda tutuluyor" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem