Gelecek Partisi'nin 'hatim okutulmasına izin verilmedi' iddiasını Diyanet reddetti

Gelecek Partisi'nin 'hatim okutulmasına izin verilmedi' iddiasını Diyanet reddetti
Gelecek Partisi Genel Sekreteri ve eski AKP'li Kani Torun'un vefat eden kızı için Ankara Yenimahalle Camii'nde hatim okutulmasına Ankara Müftüsü'nün izin vermedi iddia edildi. Olayın kamuoyunda tepki çekmesinin ardından açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı suçlamayı reddetti.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri ve AKP'nin eski Bursa milletvekillerinden olan Kani Torun'un kanser nedeniyle yakın zamanda hayatını kaybeden 29 yaşındaki kızı Hatice Torun için Ankara Yenimahalle Camii'nde hatim okutulmasına başta izin verildiği ancak Ankara Müftüsü Kotan'ın araya girerek "tadilat" gerekçesiyle hatime engel olduğu, Torun ailesinin de Bilkent'teki Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii'nde hatim okuttuğu aktarıldı.

'Müftü araya girdi, caminin kullanılmasını engelledi'

Gelecek Partisi İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci de, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bu ülkede her türlü rezilliği yaşadık böylesi muhtemelen ilk kez yaşandı. Genel Sekreterimiz Kani Torun beyfendinin kızı genç yaşta vefat etmişti. Kırkıncı günü için bir camide hatim okunacaktı. Müftü araya girerek caminin kullanılmasını engelledi. Hepinize yazıklar olsun!!!" ifadelerini kullandı.

Diyanet: İddia gerçeği yansıtmamakta

Diyanet İşleri Başkanlığı ise iddiaların kamuoyunda yayılmasının ardından açıklama yaparak "Bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kızı için camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır" dedi ve iddiaları reddetti. Diyanet'ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Gelecek Partisi Genel Sekreteri Sayın Kani Torun'un vefat eden kızı için Mevlana Gençlik Merkezi'nde hatim programı talepleri, kendisinin sekreteri tarafından ilçe müftümüze iletilmiştir. İlçe müftümüz, okullara ara verilmesiyle birlikte gençlik merkezinin tadilata girdiğini kendilerine iletmiş, aynı alanda bulunan Mevlana Camii'nde hatim programını düzenleyebileceklerini ve cami dışında da her türlü ikramın yapılabileceğini belirtmişlerdir. Bu görüşmenin ardından müftülüğümüze hatim programıyla ilgili herhangi bir talep ulaşmamıştır. Görüldüğü üzere, müftülüğümüzün camide hatim programına izin vermediği iddiası tamamen gerçek dışıdır. Acı bir olay üzerinden oluşturulan bu algının karşısında herkesi sağduyulu olmaya davet eder; vefat eden kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz." (Kısa Dalga)

Gündem