Gençlerin görüntülerini sosyal medyada paylaşan 2 polis açığa alındı

Gençlerin görüntülerini sosyal medyada paylaşan 2 polis açığa alındı
Giresun Valiliği, sahilde iki gencin görüntülerini kaydedip sosyal medyada paylaşan iki polisin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Giresun Valiliği, liseli iki gencin görüntülerini sahilde kaydedip sosyal medyada paylaştığı belirlenen polisler hakkında adli ve idari soruşturma açıldığını ve görevden uzaklaştırıldıklarını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Giresun'da deniz kıyısında meydana gelen bir olaya müdahale sırasında kayda alınan ve daha sonra sosyal medyada paylaşılan iki gencin görüntüleri ile ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur. 13.05.2022 tarihinde yaşanan olayın ardından Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikata, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığınca müfettiş görevlendirilerek idari tahkikata başlanılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda söz konusu görüntülerle ilgisi olduğu tespit edilen 2 polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır."

GENÇLERDEN HABER ALINAMIYOR

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Giresun’da liseli iki gencimizi videoya çekip sosyal medyada yayınladıkları söylenen iki polis memuru görevden uzaklaştırılmış. Fakat gençlerden bir haber alınamıyor. Halkın can güvenliğini sağlamakla görevli devlet memurlarının böylesine sorumsuz, cahil ve zalim olmaları korkunç" dedi.

ekran-resmi-2022-05-20-07-32-01.png

Gündem