Gençlerle anket: Millet İttifakı fark attı

Gençlerle anket: Millet İttifakı fark attı
BUPAR’ın gençlerle yaptığı ankete göre, katılımcıların yüzde 65’i Millet İttifakı’na oy vereceğini belirtirken, Cumhur İttifakı’nın oy oranı yzüde 23’de kaldı.

BUPAR Araştırma ve Danışmanlık şirketi, en büyük nüfusa sahip 10 büyükşehirden 2 bin 780 genç ile yüz yüze görüşerek yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

Cumhuriyet’ten Dilen Ayırkan’ın haberine göre, katılımcı gençlerin yüzde 70’i kendisini mutlu hissetmiyor. “Kendinizi mutlu hissediyor musunuz” sorusuna “evet” diyenlerin oranı ise sadece yüzde 17. Yüzde 13’ü ise “Ne mutlu ne de mutsuz” yanıtını verdi.

Lise öğrencilerinin yüzde 77’si yurtdışında eğitim almak istediğini belirtirken, üniversite öğrencilerinin de yüzde 71’i “Dünya genelinde ülkemizdeki üniversitelerin kalitesi ve saygınlığının azaldığını” düşünüyor.

Yüzde 65 Millet İttifakı

Araştırma kapsamında gençlerin siyasal tercihleri de ölçüldü.

Gençlere, “Yapılacak ilk milletvekili seçiminde hangi ittifak partilerine oy vereceksiniz?” diye soruldu. Gençlerin yüzde 65’i “Millet İttifakı”, yüzde 23’ü “Cumhur İttifakı”, yüzde 12’si “diğer partiler” yanıtını verdi.

Yeniden Erdoğan’ı ister misiniz?

“Yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesini mi istersiniz yoksa yeni birisi mi cumhurbaşkanı olsun” sorusuna ise katılımcı gençlerin yüzde 72’si yeni birisinin cumhurbaşkanı olmasını istediğini, yüzde 20.5’i Erdoğan’ın tekrar seçilmesini istediğini, yüzde 7.5’i ise kararsız olduğunu belirtti.

Araştırmanın sonuç kısmında “İlk defa oy kullanacak gençler ana politikalarda iktidar ile hızla ayrışmaktadır. Bu ayrışma politik desteği de azaltmıştır ve ülkede bir iktidar değişim sürecini olası kılmıştır” değerlendirmesi yapıldı. (Kısa Dalga)

Gündem