Genelgeye aykırı: Albayrak, oy kabinine annesiyle girdi

Genelgeye aykırı: Albayrak, oy kabinine annesiyle girdi
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yasak olmasına rağmen seçim kabinine annesiyle girmesi üzerine tutanak tutulduğu bildirildi.

Türkiye, bugün hem cumhurbaşkanı hem de 28'inci dönem milletvekilleri için sandık başına gitti. Yoğun katılımın gözlendiği seçimde sandıklar saat 17:00'de kapandı, ardından sayım başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı ve eski bakan Berat Albayrak, annesi Kıymet Albayrak'la İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki Şakire Hanım Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda oy kullandı.

İleri Haber'in haberinde yayınlanan tutanağa göre Albayrak, annesiyle birlikte oy verme kabinine girdi. İtirazlar üzerine tutanak tutuldu.

albayrak-tutanak.jpg

Tutanakta şu ifadeler yer aldı: “Oy verme işlemi sırasında hiçbir bedensel ve ruhsal engeli bulunmamasına rağmen, Kıymet Albayrak isimli seçmen oy kabinine Berat Albayrak'la girmiştir. YSK 135 no’lu genelge 19/2, 19/3, 24 ve 26'ncı maddelerine aykırı olan söz konusu işleme karşı şikayetlerimizi sunar, hukuka aykırılığın giderilmesini talep ederiz.” (Kısa Dalga)

Gündem