Gergerlioğlu ile konuşurken gözaltına alındı

Gergerlioğlu ile konuşurken gözaltına alındı
HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yanına gelerek konuşmak isteyen kişiyi polis gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından tutuklanan kursiyer teğmen ve askeri öğrencilerin aileleri Sakarya Caddesi’nde açıklama yaptı.

Aileler tarafından yapılan açıklamada, “Darbe girişiminden bu yana yaklaşık 6 yıl geçti. Biz artık bu haksız sürecin bir an önce son bulmasını yetkililerden talep ediyoruz. Özellikle, emir verme yetkisi olmayan genç kursiyer ve askeri öğrenciler adına, acilen bir yasal düzenleme getirilmesini, çocuklarımızın bir an evvel özgürlüklerine kavuşturulmalarını ve yeniden topluma ve hayata kazandırılmasını talep ediyoruz” denildi.

Açıklamanın ardından bir kişi HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yanına gelerek konuşmak istedi. Gergerlioğlu, o anları sosyal medya hesabından yayınladı. Gergerlioğlu ile konuşmaya başlayan kişiye polis müdahale ederek gözaltına aldı. Gergelioğlu’nun, “Vatandaş benimle konuşuyor” sözüne rağmen polis, “Açıklama bitti” diyerek kişiyi gözaltına aldı.

HDP’li Gergerlioğlu, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek şunları söyledi:

“Basın açıklaması esnasında kolluk güçleri müdahale ederek vatandaşın milletvekiline sorunlarını anlatmasını engellemiştir. Bu durum Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı, ifade özgürlüğü ve siyaset yapma hakkı başta olmak üzere birçok hak ihlaline sebep olmuştur. Konuyla ilgili avukatlarım vasıtasıyla savcılık ve Anayasa Mahkemesine suç duyurusunda bulunacağım.” (Kısa Dalga)

Gündem