Gergerlioğlu'nun tutuklanmadan önce son açıklaması: "Bu zulüm bir gün mutlaka biter"

Gergerlioğlu'nun tutuklanmadan önce son açıklaması: "Bu zulüm bir gün mutlaka biter"
Milletvekiliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu, sosyal medya hesabından "Babamı tutuklamaya geldiler" paylaşımı yaptı


Milletvekilliği düşürüldükten sonra Adalet Nöbeti’ni sürdüren HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, polislerin babasını tutuklamak evlerine geldiğini duyurdu. Gergerlioğlu, tutuklanmadan hemen önce ARTI TV'de Ezo Özer'in sunduğu Artı Haber'de direnmekten vazgeçmeyeceğini yineleyerek 'Kapıda şuanda acele etmemi istiyorlar ama halkıma şunu söyleyeyim. Bu zulüm bir gün mutlaka biter' dedi.

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesinleşmiş yargı cezası nedeniyle teslim olması yönündeki 10 günlük süre doldu. Teslim olmayacağını söyleyen ve evinde bekleyen Gergerlioğlu’nun evine polis gitti. Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, twetter hesabından “Babamı tutuklamaya geldiler” şeklinde paylaşımda bulundu.



'DİRENMEK YAŞAMAKTIR'

Ömer Faruk Gergerlioğlu, kapısında kendisini tutuklamak üzere gelen polisler beklerken, cezaevine gitmeden önce son sözlerini ARTI TV'den Ezo Özer'e bağlanarak canlı yayında paylaştı. Direnmeye devam edeceğini yineleyen Gergerlioğlu, "Kapıda şuanda acele etmemi istiyorlar ama halkıma şunu söyleyeyim. Bu zulüm bir gün mutlaka biter. Şuan bilsinler ki bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar. Biz doğru şeyler söylediğimiz ve halkımızın vekili olduğumuz için cezalandırılıyoruz. Ben bu halkın onurunu ayaklar altına aldırmadım aldırmama da ama mücadele edeceğiz ve bir gün mutlaka geri döneceğiz. Dönmesem de ben cezaevinde olsam da bu halkın vekiliyim. Bu hikaye burada bitmez, bu zulüm böyle devam etmez. Mecliste söylediğim sözü tekrarlayayım: Direnmek, yaşamaktır." ifadelerinde bulundu.




Gündem