Getir, iflas nedeniyle Fransa'dan çekiliyor

Getir, iflas nedeniyle Fransa'dan çekiliyor
Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’den çıkarak 3 kıta ve 9 ülkede kullanıcılara hizmet veren teslimat şirketi, Fransa'dan çekileceğini duyurdu.

Son yıllarda aldığı yatırımlarla dikkat çeken Getir, yurt dışı faaliyetlerinde önemli bir karar aldı.

Donanımhaber'de yer alan bilgilere göre; kısa süre önce AFP'ye yapılan açıklamada Getir, “Yerel makamların dayattığı kompleks yasal ortam ve düzenlemeler şirketin başarısını oldukça zorlaştırdı” dedi.

Bu açıklamanın arkasında ise Fransız hükümetinin aldığı yeni bir karar bulunuyor. Mart ayında alınan bu kararda, gölge mağazaların (fiziksel müşterileri olmayan) mağaza değil depo olarak kabul edileceği belirtilmişti.

Dolayısıyla, yerel yönetimlere şehir merkezlerinde depolara izin verip vermeyeceklerine dair seçenek sunuldu. İşte bu ve benzeri belirsizlikler nedeniyle Getir, Fransa pazarından tamamen çıkmayı planlıyor. Öyle ki teslimat devi iflas başvurusunda da bulundu.

Getir'in Fransa yolculuğu sona eriyor

Aktarıldığı kadarıyla Getir'in Fransa'da 1.800 çalışanı bulunuyor. Bu çalışanların işten çıkarılıp çıkarılmayacağı ise henüz belli değil. Ancak Getir’in Fransa’daki faaliyetleri başka şirketler tarafından satın alınabilir.

Niketim Getir'in en büyük rakiplerinden biri olarak görülen Flink de rakibi Cajoo’yu satın almıştı.

Gündem