Gezi'nin 9'uncu yılı: Eylemleri izleyen gazeteciler de gözaltına alındı

Gezi'nin 9'uncu yılı: Eylemleri izleyen gazeteciler de gözaltına alındı
Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıl dönümünde 169 kişi gözaltına alındı. Eylemi izleyen 5 gazeteci de gözaltına alınırken, pek çok gazeteci de polis şiddetine maruz kaldı.

Gezi eylemlerinin 9'uncu yıl dönümü dolayısıyla Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi önünde toplanan grup Gezi Parkı'na yürümek istedi, polis yürüyüşe izin vermedi.

TMMOB önünde açıklamanın okunmasının ardından TMMOB Makina Mühendisleri Odası'na giren grubun çıkmasına polis izin vermedi. Binanın kapılarını zorlayan polis grubu gözaltına almaya çalıştı. Polis, dışarıda kalan başka bir grubu da darp ederek gözaltına aldı. 169 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Evrensel muhabiri Meltem Akyol'un da aralarında bulunduğu 5 gazeteci darp edilerek gözaltına alındı.

Süreci izlemek isteyen gazeteciler de polis tarafından darp edildi.

BirGün muhabiri Gökay Başcan, Halk TV muhabiri Ozan Demiriz ve Flaş TV’den üç gazeteci gözaltına alındı.

Gazeteci Hayri Tunç, TELE1 muhabiri Engin Açar ve kameraman Umutcan Yitük ve Halk TV'den Erdinç Yılmaz polis şiddetine maruz kaldı. Yitük’un polis çemberine alınarak yerde tekmelendiği görüldü.

Ayrıca Evrensel muhabiri Eylem Nazlıer'in de aralarında bulunduğu bir grup gazetecinin görüntü almaları engellendi. Polis koridorunda alandan uzaklaştırılmaya çalışılan gazeteciler bu esnada fiziksel şiddete maruz kaldı.

Halk TV'nin haberine göre, protestoları görüntülemek ve olayları yerinde takip etmek için orada bulunan Ozan Demiriz, Halk TV canlı yayınının kamera arkasında gözaltına alındı.

"ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ, YAKALARINI BIRAKMAYACAĞIZ"

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1’e ekibine yönelik saldırıyı protesto etti.

Yanardağ, "Devletin kolluk güçleri ile sistematik olarak engelleme çabasıdır. Üzerinde çalışılmış bir operasyon. Etrafı çembere alıp kameran arkadaşımızı tekmeliyorlar. Bu iktidarın acizliğidir. Bu Soma’da atılan tekmeden farklı değildir. Oradan bir arkadaşımız daha var saldırıya karşı çıkıyor. Halk TV’den Erdinç, helal olsun ona. Onu da iteklediler. Bu iktidarın acizliğidir. İktidarla ne zaman halkın haber alma özgürlüğünü engelledilerse bilin ki o iktidarla çöküyor demektir. Bu emri verenler ve uygulayanlardan şikayetçi olacağız yakalarını bırakmayacağız. Ne kadar sürerse sürsün" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem