Gökhan Günaydın'dan Faik Öztrak'a 'zoom toplantısı' çıkışı: Dumanla mı haberleşecektik?

Gökhan Günaydın'dan Faik Öztrak'a 'zoom toplantısı' çıkışı: Dumanla mı haberleşecektik?
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın sızdırılan video hakkında “Millet zulüm altıdayken Zoom konuşmayı doğru bulmayız" açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “Dumanla mı haberleşecekler?” diyerek tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği ve CHP’de üst düzey görevler alan kurmayların katıldığı online toplantı gizlice kaydedilerek, dün akşam Youtube’da yayınlanmıştı.

Toplantıya katılan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, yaşanan tartışmalara ilişkin Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu. Günaydın, toplanma nedenlerinin CHP MYK’sinin mahalle delege seçimleri başlamışken 6 il ve 15’e yakın ilçe örgütünün görevden alınması ve buna yönelik itirazlarını dile getirmek üzere PM toplantısı için olağanüstü bir toplantı çağrısı yapmak olduğunu söyledi. Günaydın, tüzüğün kendilerine bu yetkiyi verdiklerini dile getirdi.

'Bu son derece doğaldır'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın MYK sonrası yaptığı “Millet zulüm altıdayken Zoom konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin geleneklerine uymayan, partinin hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz” açıklamasına da yanıt veren Günaydın, şunları söyledi:

“Sızdırılan videoda Parti Meclisi üyeleri bu konuyu kendi aralarında siyasi ve hukuki bir meşruiyet çerçevesi içerisinde konuşuyor ve olgunlaştırıyorlar. Bir dilekçe hazırlığı ve imza toplama sürecinden bahsediyorlar. Tüzük bu yetkiyi vermişse bu yetkiyi PM üyeleri nasıl kullanacaklar? Toplantı yapmadan mı yapacaklar, aralarında telapati mi geliştirecekler, dumanla mı haberleşecekler? Ya zoom toplantısı yapılacak ya da fiziki toplantı yapılacak. Bu son derece doğaldır."

'Bunların tamamı partinin daha iyi olmasına yönelik düşüncelerdir'

"Toplantının içeriğinde de ne nezaket ne de parti yararı açısından bir sorun bulunmamaktadır. Orada ifade ettiği görüşler çoğumuzun kamuoyunda ifade edilen görüşlerdir. Gizlisi saklısı yoktur. Bunun neresi etik dışı, bunun neresinde başka türlü bir davranma olanağı var. PM üyeleri nasıl olacak da bir araya gelip toplantı yapacaklar. Toplantıda PM üyesi olmayanlar da vardı ancak partide süre giden tartışmaların bir parçası. Böyle toplantılarda bir araya gelmek son derece doğaldır. Bu toplantılar hep yapılmıştır ve yapılmaya da devam edecektir. Bunların tamamı partinin daha iyi olmasına yönelik düşüncelerdir.”

'İmamoğlu dışında başka bir belediye başkanı yoktu'

Videoda çarşamba günü verilmesi beklenen dilekçenin 19 Temmuz’a denk gelen çarşamba günü olarak planlandığını belirten Günaydın, dilekçenin verilmeme nedeni için genel merkezin pazar gününe PM toplantısını koyması olduğunu söyledi. Sızdırılan videoda yer alan ve belirsiz olan “katılımcı”nın “tanınmış bir belediye başkanı” olduğu iddiasına da yanıt veren Günaydın, “İmamoğlu dışında başka bir belediye başkanı yoktu” diye konuştu. Günaydın, “Burada asıl araştırılması gereken şey videoları kaydederek ve sızdırarak siyaset yapmaya yeltenenlerdir. Sızmış, sızmamış benim açımdan zerre kadar önemi yok” ifadelerine yer verdi. (Kısa Dalga)

Gündem