Görüntülü işkence davasında 'ben stajyerim' diyen sanığa tahliye

Görüntülü işkence davasında 'ben stajyerim' diyen sanığa tahliye
Oto kiralama dükkanlarında Cengiz B.'ye müzik eşliğinde saatlerce işkence yapan sanıklardan ikisinin tutukluluğuna devam kararı verildi, bir sanık tahliye edildi.

Bursa'da tartıştıkları Cengiz B.'yi ofise götürüp işkence eden sanıkların yargılandığı davada bir kişi tahliye edildi.

İnşaatlarda kalıp ustası olarak çalışan Cengiz B. (54), geçen yıl aralık ayında Melih Karalar (28) ve Ahmet Duran Uçar'ın (31) işlettiği oto kiralama firmasından araç kiraladı. Günü bitince aracı teslim eden Cengiz B. ile Karalar ve Uçar arasında, araçla kaza yaptığı iddiasıyla çıkan küfürlü tartışma husumete dönüştü.

Araç kiralama şirketi sahipleri, Cengiz B. ile ortak arkadaşları olan Yunus Emre K.'den buluşma sağlamalarını istedi. Müteahhit olan Yunus Emre K. ile Muzaffer Veyisoğlu (21), Cengiz B.'yi arayıp, iş görüşmesi bahanesiyle yanına çağırdı.

Kendi ofisinde görüşmek istediğini söyleyen Yunus Emre K., Cengiz B. ile otomobile doğru yöneldi. Bu sırada ellerinde bıçakla bekleyen Melih Karalar ve Ahmet Duran Uçar, Cengiz B.'yi zorla otomobile bindirip, kendi ofislerine götürdü.

İşkenceyi kayıt altına aldılar

Melih Karalar ve Ahmet Duran Uçar, ofiste Cengiz B.'yi kulağını kesmekle tehdit edip, darp etti.

Karalar ve Uçar, Cengiz B.'nin burnunu ve gözlerini havlu ile kapatıp ağzına su dökerken, Muzaffer Veyisoğlu o anları cep telefonu kamerası ile kayda aldı.

Müzik açarak bir süre Cengiz B.'yi döven Karalar ve Uçar, Cengiz B.'nin cebindeki bin 300 lirayı da aldı.

Saatlerce şiddete maruz kalan Cengiz B. bayıldı. Karalar ve Uçar, yüzüne maske takıp darp ettikleri Cengiz B. ile kendisine gelince fotoğraf da çektirdi.

Saatlerce işkence yaptıkları Cengiz B.'ye tatlı yedirip, çay ve su içiren ikili, "Bize 25 bin lira getireceksin. Aksi halde bu görüntüleri sosyal medyada yayınlarız" diyerek tehdit etti. Cengiz B.'ye taksi çağıran Karalar ve Uçar, ücreti de ödeyip onu evine gönderdi.

Bindiği taksi ile polis merkezine giden Cengiz B., yaşananları anlatıp, şüphelilerden şikayetçi oldu. Soruşturma başlatan polis, Melih Karalar, Ahmet Duran Uçar, Yunus Emre K. ve Muzaffer Veyisoğlu'nu gözaltına aldı.

Yunus Emre K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli tutuklandı.

"Onu dövmedik, helalleştik"

Şüpheliler hakkında Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "birden fazla kişi tarafından gece vakti silahla yağma", "özel hayatın gizliğini ihlal ve şantaj" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dün yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan Yunus Emre K. ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada ifade veren Ahmet Duran Uçar, suçlamaları reddedip, "Bize, kiralık aldığı otomobilin ücretini ödemedi. Araca zarar verdi. Konuşmak için aradığımızda bizlere küfür etti. İddia edildiği gibi onu dövmedik. Helalleştik. Suçsuzuz" dedi.

"Stajyerim savunması"

Mahkemede savunmasını yapan Muzaffer Veyisoğlu ise oto kiralama şirketinde stajyer olarak çalıştığını belirterek, "Benim olay ile hiçbir ilgim yok. Ben orada stajyer olarak görev yapıyorum. Yan odadan kavga sesleri gelince korktum. Benim, olay ile ilgim olmadığını kanıtlamak için cep telefonu ile görüntü çekmeye karar verdim. Çektiğim görüntüleri sosyal medyalarda paylaşmadım. Aksine polise ben teslim ettim. Üniversite öğrencisi olduğum için okul hayatım tehlikeye girdi. Sınavlara katılamadım. Mağdurum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Melih Karalar ile Ahmet Duran Uçar'ın tutukluluk halinin devamına, Muzaffer Veyisoğlu'nun ise tahliyesine karar verip, duruşmayı erteledi. (DHA)

Gündem