Görüş mesafesi şimdi tamam!

Görüş mesafesi şimdi tamam!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimlerin hemen ardından katarakt ameliyatı oldu. Artık gözlük kullanmasına gerek yok. Özel'in uzak mesafe görüş (miyop) sorunu çözüldü.

DİLEK GEDİK


CHP lideri Özgür Özel'in ses telleriyle ilgili ameliyatın ardından iki gün üst üste katarakt ameliyatı olması dikkat çekmişti.

Hekimler çok acil bir görüş sorunu olmadığı sürece ameliyat önermiyorlar. Acil olarak anılan durum ise görme sorununun yüzde 50'nin üstü olması. Bir gün arayla ameliyat olunması da yine hekimlerce önerilmiyor.

CHP Genel Başkanı Özel, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde iki gözünden de art arda ameliyat oldu. Kısa Dalga’nın görüştüğü Göz Hastalıkları uzmanları, “Katarakt hastanın yaşam kalitesini zorlamaya başladığında, görmeyle ilgili sorunları arttığında ameliyat gerçekleştiriyoruz. Bu da genellikle yüzde 40, yüzde 50 düzeyinde gerçekleşiyor” bilgisini verdi.

İki gün üstü üste ameliyat

Uzmanların verdiği bir başka ayrıntı da genellikle iki gözle ilgili ameliyatların bir hafta arayla yapılması. Ancak CHP lideri Özel, yoğun programları nedeniyle iki önemli ameliyatı birer gün arayla yaptırdı.

Artık gözlüksüz

Özel’in, ameliyatlarının ardından bayram öncesi aile mezarlığı ziyaretlerinde gözlüksüz olması dikkat çekti. Katarakt ameliyatları sırasında gözlerine mercek takılan ve miyop derecesi 0’a inen Özel’in artık gözlük kullanmasına gerek kalmayacak. (Kısa Dalga)

Gündem