Gözaltıları protesto eden kadınlar da gözaltına alındı

Gözaltıları protesto eden kadınlar da gözaltına alındı
Kadıköy'de, İzmir ve İstanbul'da yapılan ev baskınlarında aralarında ESP, Partizan ve SMF yönetici ve üyelerinin olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasını protesto eden kadınlar da gözaltına alındı.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Kadıköy'de bulunan Sürayya Operası önünde, bu sabah gerçekleşen ev baskınlarında aralarında SKM Genel Sözcüsü Tanya Kara, Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) ve Genel Meclis üyeleri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan üyelerinin de bulunduğu birçok kişinin gözaltına alınmasını protesto etti.

"Kadın özgürlük mücadelemiz engellenemez" şiarı Süreyya Operası önünde basın açıklaması gerçekleştirmek isteyen kadınlar polis tarafından ablukaya alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre aralarında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit, İstanbul İl Başkanı Hatice Deniz Aktaş, SKM MYK üyeleri Leyla Can ve Serpil Topal'ın olduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Gözaltılara ilişkin SKM sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Her geçen gün kadınlar daha fazla yoksullaştırılırken, erkek şiddetine uğrarken, katledilirken erkek devlet kadınların hakları, hayatları ve özgürlüğü için mücadele eden kadınlara saldırıyor. Biz kadınlar bu saldırılardan korkmuyoruz, isyanımızla sokaklardayız. Baskılar bizi yıldıramaz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” denildi. (Kısa Dalga)

Gündem