Gözaltına alınanlara ‘Demirtaş ve Kışanak sayfalarını neden takip ettin?’ sorusu

Gözaltına alınanlara ‘Demirtaş ve Kışanak sayfalarını neden takip ettin?’ sorusu
Düzce'de 4 Nisan'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlara Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın sosyal medya sayfaları beğenmeleri ve takip etmelerinin de sorulduğu belirtildi.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 1999’dan beri aktif olan ve Karslılar tarafından dayanışma amacıyla kurulan KAR-DER üye ve yöneticilerine yönelik 4 Nisan’da yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre operasyon , Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “gizli tanık” beyanları üzerine açılan bir soruşturma kapsamında yapıldı.

Gözaltına alınanlara emniyet ifadesinde sosyal medya hesaplarından HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile ilgili sayfaları beğenmeleri ve takip etmeleri sorulduğu öğrenildi. Aynı zamanda kimi haber sitelerini takip etmeleri ve beğenmeleri de soruldu. Yine gözaltına alınanların katıldığı seçim çalışmalarının da suçlama konusu yapıldığı belirtildi.

Dört kişi, “örgüte finansman sağlamak” iddiasıyla tutuklandı, bir kişiye “ev hapsi cezası” verildi. 10 kişi ise “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

Gündem