Gözaltındaki gazetecilerden mesaj: Mafya bozuntusu, uyuşturucu baronlarına boyun eğmemiz söz konusu olamaz

Gözaltındaki gazetecilerden mesaj: Mafya bozuntusu, uyuşturucu baronlarına boyun eğmemiz söz konusu olamaz
Gözaltında olan gazeteciler Sedat Yılmaz ve Dicle Müftüoğlu, avukatları aracılığı ile mesaj gönderdiler.

Ankara Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma gerekçe gösterilerek dün 15 ayrı kentte evlere düzenlenen baskınlarda Diyarbakır'da gözaltına alınan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz ve eşi Selma Yılmaz ile İstanbul’da gözaltına alınan Sedat Yılmaz’ın kardeşi Filiz Yılmaz Ankara’ya getirildi.

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın haberine göre gözaltında polis şiddetine uğrayan Yılmaz ve Müftüoğlu avukatlar aracılığı ile mesaj yollayarak dayanışma çağrısında bulundu.

'Sizden beklediğim dayanışmayı güçlü kılmanız'

Gazeteci Sedat Yılmaz, gayet güçlü, neşeli ve kudretli olduğunu belirterek, “Mafya bozuntusu, uyuşturucu baronlarına boyun eğmemiz, kalemimizi bükmemiz söz konusu olamaz. Sizden beklediğim dayanışmayı güçlü kılmanız. Dicle Müftüoğlu arkadaşımı da gördüm, sizlere selamları var. Ben, eşim, kız kardeşim gözaltındayız. 13 yaşındaki kızımızı Diyarbakır’da tanıdıklarımıza bırakmak zorunda kaldık. Selam ve sevgilerimle” dedi.

'Bize kriminalize etmeye çalışanlara inat hakikat arayışımız sürüyor'

Gazeteci Dicle Müftüoğlu ise 30 yılı aşkın bir geleneğin devamcıları olarak bir keza daha susturulmaya çalışıldıklarını aktararak, “Daha 2 gün önce Diyarbakır’da yapılan operasyonda 5 gazeteci tutuklandı. Yıllardır benzer operasyonlarla bize kriminalize etmeye çalışanlara inat hakikat arayışımız sürüyor. Hiçbir engelleme bu gerçeği karartamaz. Tüm meslektaşlarımı da bütün bu karartma operasyonlarına karşı gazeteciliği savunmaya çağırıyoruz” dedi.

Gündem