Gözler MGK toplantısında: Suriye'ye harekat planı masada

Gözler MGK toplantısında: Suriye'ye harekat planı masada
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye yönelik harekatı gündeme getirerek işaret ettiği MGK toplantısı bugün yapılıyor.

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) bugün yapacağı toplantıda, Suriye’ye yönelik yeni bir askeri operasyon kararı görüşülecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günkü kabine toplantısı sonrasında sınır ötesi askeri harekâtlara bir yenisinin daha ekleneceğini işaret etmişti. Ardından bu plana dair çıkan haberlerde TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) birlikte gerçekleştireceği operasyonun Tel Rıfat, Kobani, Menbiç, Ayn İsa ve Kobanê'yi hedef alacağı iddia edilmişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan şunları söylemişti:

"Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinlikte güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kısmıyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır.

Perşembe günü yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda bu hususları enine boyuna değerlendirerek karar alacağız. Ülkemizin güvenlik hassasiyetlerine saygı gösterenler ile kendi çıkarları dışında hiçbir derdi olmayanların ayrımını bu süreçte bir kez daha görecek ve gelecekteki politikalarımızın referansı yapacağız." (Kısa Dalga)

Gündem