Grevdeki Lezita işçilerine müdahale: 18 kişi gözaltına alındı, 8 kişi yaralandı

Grevdeki Lezita işçilerine müdahale: 18 kişi gözaltına alındı, 8 kişi yaralandı
41 gündür grevde olan Lezita işçilerinden Derya Ergin, "Her zaman olduğu gibi akşam çıkarken bayrak sallamak ve slogan atmak için aşağıya yol kıyısına gittik. Bu sefer kapının girişine barikat kurdular, kimse yukarı çıkmayacak dediler. Bu defa arkadaşlarımız aşağı inince trafik polisini çağırdılar. Sonra da saldırdılar" dedi.

Abalıoğlu Grubuna ait Lezita’da, yönetimin toplu sözleşme masasına oturmaması üzerine 41 gündür grevde olan işçilere kolluk güçleri müdahale etti.

Müdahalede 15 işçi ve 3 sendika yöneticisi gözaltına alınırken, 8 işçi de yaralandı.

Jandarma dün de grevdeki işçilere müdahalede bulunmuştu.

Sol Haber'e konuşan işçi Derya Ergin, müdahalenin sivil jandarmaları aralarında istememelerinin ardından geldiğini söyledi.

Ergin'in açıklamaları şöyle:

"Bu sabah iki sivil jandarma aramıza girdi. Biz de onların burada olmasını kabul etmedik. Kabul etmememizin sebebi de dünkü olaylar. Madem böyle bir şeye müdahale etmiyorsunuz, bizim yanımızda bulunmayın dedik.

Her zaman olduğu gibi akşam çıkarken bayrak sallamak ve slogan atmak için aşağıya yol kıyısına gittik. Bu sefer kapının girişine barikat kurdular, kimse yukarı çıkmayacak dediler. Bu defa arkadaşlarımız aşağı inince trafik polisini çağırdılar. Sonra da saldırdılar.

Bugün resmen işçileri ayaklarının altına alıp, çiğnediler. Sürükleye sürükleye araca götürdüler. Üç asker bir işçinin koluna girerek, sürükleye sürükleye götürdüler.

Bayan jandarmalar insanların ellerinden telefonlarını alıp, zorla videoları sildirdiler.

Jandarmaların işçilere yaptığı baskı acımasızca. Buna hakları yok. İnsanları koruyacaklarına saldırıyorlar." (Kısa Dalga)

Gündem