Gülizar Biçer Karaca'yla tartışan Sırrı Sakık kürsüyü terk etti

Gülizar Biçer Karaca'yla tartışan Sırrı Sakık kürsüyü terk etti
TBMM Genel Kurulu’nda, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık arasında ‘söz verme’ tartışması yaşandı. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'dan özür diledi: "Sakık’ın kürsüde size yönelik dönerek söylediği sözler nedeniyle üzüntülerimi belirtmek istiyorum, kesinlikle tasvip etmiyoruz. Özellikle düşmanca tutum nedeniyle grubum adına da kendi adıma da özürlerimi iletmek istiyorum."

TBMM Genel Kurulu’nda, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık arasında “söz verme” tartışması yaşandı.

Sakık, uluslararası sözleşmelerin görüşmeleri sırasında kürsüye çıktıktan sonra Biçer Karaca’ya dönerek “1 dakikalık söz istedim sizden, içtüzüğe göre sataşmadan söz verebilirdiniz, herkese verdiniz” dedi. Biçer Karaca ise “Genel Kurul’a hitap eder misiniz, sitemi ayrıca iletirsiniz” diye karşılık verdi.

“Bize karşı düşmanca bir tavır içinde olmayın ben kendi hukukumu savunuyorum. Siz benim sözümü gasp ediyorsunuz bana haksızlık ediyorsunuz” diyen Sakık, salona dönerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sizin bu düşmanca tavırlarınızdan da yorulduk”

“Yorulduk, Anayasa’dan da içtüzükten de sizin bu düşmanca tavırlarınızdan da yorulduk. Burada bize sataşmalar, haksız uygulamalar var. Bayrakla bir sorunumuz olmadığını biliyoruz, siz de biliyorsunuz. Ama sizin trolleriniz gidip Mardin, Diyarbakır Belediyesi’nde trollük yapıyor.”

Karaca: Sizi temiz bir dille konuşmaya davet ediyorum”

Sakık’ın süresi dolduktan sonra mikrofonun açılmasını bekledi. Biçer Karaca da devam etmek isterse süre vereceğini belirterek mikrofonu açtı. Sakık, “Herkese veriyorsunuz bana karşı böyle davranmayın, davranırsanız siz altında kalırsınız. Haksızlık yapmayın biz kimseye boyun eğmeyiz. Varsa bir hesabınız benimle hesaplaşın” ifadelerini kullandı.

Biçer Karaca ise “Sizi temiz bir dille konuşmaya davet ediyorum” tepkisini gösterdi. “Ben de sizi adil ve adaletli olmaya davet ediyorum” diyen Sakık, konuşmasını tamamlamadan kürsüden indi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit özür diledi

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, söz alarak TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'dan özür diledi. Meclis tutanaklarına geçen konuşmada, Koçyiğit şunları söyledi:

"Az önce Ağrı Milletvekilimiz Sırrı Sakık’ın kürsüde size yönelik dönerek söylediği sözler nedeniyle üzüntülerimi belirtmek istiyorum, kesinlikle tasvip etmiyoruz. Özellikle düşmanca tutum nedeniyle grubum adına da kendi adıma da özürlerimi iletmek istiyorum. Dediğim gibi tasvip ettiğimiz bir tutum değildir.”

DEM Parti milletvekilleri, Koçyiğit'in sözlerini alkışladı. (Kısa Dalga)

Gündem