Gültekin Uysal: Son haftaya girdik, her tür provokasyonu yapıyorlar ve yapacaklar

Gültekin Uysal:  Son haftaya girdik, her tür provokasyonu yapıyorlar ve yapacaklar
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Antalya’da yurttaşlara seslenirken “Şimdi son haftaya girdik. Her tür provokasyonu, her tür olumsuz teşebbüsü yapıyorlar ve yapacaklardır. Çünkü onların tek bir derdi var; bir kişi ve onun ailesi ve onun etrafında olan çok küçük bir azınlık iktidarını kaybetmesin. Türkiye adına bir idealleri yok” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile beraber Antalya’da miting düzenledi. Uysal, mitingde şunları söyledi:

"Kendi varlıklarını bir kaçınılmaz kadere dönüştürmek isteyenlere, kendi varlıklarını her şeylerin üstünde görenlere elbette ne diyeceğiz? ‘Yeter’ diyeceğiz. ‘Yetti gari’ diyeceğiz.

Malum, bir İçişleri Bakanı’mız var. Ben, biraz tanırım kendisini. Çıkmış diyor ki ’14 Mayıs seçimleri darbe teşebbüsüdür’ diyor. Birkaç yerde söyledim. ‘Takke düştü, kelle göründü’ deriz.

Bunların zihniyeti bu. Bunların demokrasi diye bir derdi yok. Demokrasi, hukuk, eğer onların lehine bir sonuç veriyorsa kabulleri.

Şimdi son haftaya girdik. Her tür provokasyonu, her tür olumsuz teşebbüsü yapıyorlar ve yapacaklardır. Çünkü onların tek bir derdi var; bir kişi ve onun ailesi ve onun etrafında olan çok küçük bir azınlık iktidarını kaybetmesin. Türkiye adına bir idealleri yok. Hani Ziya Paşa’nın güzel bir sözü var, birinci mısrasını hepimiz biliriz. ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.’ 21 yıldır eserinizde aklınızın rütbesini gördük. Bir beş sene daha versek neyi düzelteceksiniz, neyi yapacaksınız?

Güzel bir kavşağa doğru yaklaşıyoruz, adeta şafak sayıyoruz. Türkiye’ye bu dayatmalara karşı demokrasimizi taçlandırmak olarak hem Büyük Millet Meclisi’nde hem de 13. Cumhurbaşkanı’mız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Çankaya’da Cumhuriyet’in yüzüncü yılını hep beraber kutlayacağız değerli hemşerilerim.” (ANKA)

Gündem