Gül'ün kız kardeşi, maket üzerinden sattığı evleri hâlâ teslim etmedi

Gül'ün kız kardeşi, maket üzerinden sattığı evleri hâlâ teslim etmedi
Gaziantep'te önceki Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kardeşi Ayşenur Atmaca ile eşinin henüz inşa edilmeyen lüks evleri yüzlerce kişiye sattığı iddia edildi. Mağdurlar evlerin yıllardır teslim edilmediğini, çiftin de kayıplara karıştığını söyledi.

2019 ve 2020 yıllarında yaklaşık 400 yurttaş, önceki Adalet Bakanı AKP’li Abdulhamit Gül’ün kardeşi Ayşenur Atmaca ile eşi Muharrem Atmaca’nın sahibi olduğu İbrahimli Yapı isimli inşaat şirketinden ev almak istedi.

Yurttaşlara konut projelerinin maketleri gösterildi. Yaklaşık 400 kişi tüm birikimlerini bu şirkete teslim etti. Hatta daha iyi bir evin sahibi olmak için oturduğu evi, arabasını satıp parasını şirkete verenler de oldu. Ancak şirket, aradan yıllar geçmesine rağmen evleri teslim etmedi. Şirketin sahibi Atmaca çiftinin kayıplara karıştığı belirtiliyor.

İbrahimli Yapı’nın maket üzerinden sattığı konut projelerinin başında ise Etiler, Beykoz, Yesem, Ortaköy ve Marina Sitesi geliyor. Konut mağdurları ise uzun süredir seslerini duyurmak için eylemler yapıyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kız kardeşiydi

Ev satın alanlar Birgün'e “Maket üzerinden ev almamız eleştirilebilir. Nasıl güvenip paranızı verdiniz? Diye soranlar olabilir. Cevabı çok basit. Şirketin sahibi, önceki Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kız kardeşiydi” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem