Gürsel Erol: Bingöl ve Tunceli bir an önce afet bölgesi ilan edilmeli

Gürsel Erol: Bingöl ve Tunceli bir an önce afet bölgesi ilan edilmeli
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Bingöl’deki binaların yüzde 50’sinin ağır hasarlı ve riskli olduğunu belirterek, “Bingöl bir an önce afet bölgesi ilan edilerek önleyici tedbirler alınmalı, ağır hasarlı binalar yıkılarak yerine TOKİ tarafından yeni konutlar yapılmalı, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem riski altında bulunan Bingöl’de açıklama yaparak, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini hatırlatan Erol, “Canlarımızı kaybettik. İnsanlarımız evlerinden, barklarından, ata, dede topraklarından oldular. Akrabalarından, evlatlarından, analarından, babalarından oldular. Yerlerinden, yurtlarından oldular. İnsanlar çaresizlik içerisinde yaşamlarını devam ettirmek için, yeni bir mücadelenin içine girdiler" dedi.

Geçmiş yıllardaki Bingöl, Ovacık, Erzincan depremlerini hatırlatan Erol, "Bu önümüzdeki süreçte bilim adamlarının yaptığı yorumlar, Karlıova, Ovacık, Nazmiye fay hattı, Palu fay hattının harekete geçebileceği, bu bölgede yeni bir deprem beklentisi var. Bunu sizleri korkutmak, ürkütmek, endişelendirmek için söylemiyoruz. Bunu niye anlatıyoruz? Burada devletin deprem olmadan önlemini alması, bölgede can ve mal güvenliğinin sağlanması için söylüyoruz" diye konuştu.

Bingöl'de 550 binada hasar tespiti yapıldığını, bunun 220'sinin ağır hasarlı bulunduğunu aktaran Erol, "Yani neredeyse Bingöl’deki binaların yüzde 50’si ağır hasarlı ve riskli" dedi. Erol, Bingöl ve Tunceli'nin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini kaydetti.

2003 ve 2005 yıllarında yaşanan depremlerde Bingöl'de 3 bin 500 civarında hasarlı bina tespit edildiğini, ancak bürokratların devreye girmesiyle bu hasarlı binaların yapımından vazgeçildiğini söyleyen Erol, "Bingöl bir an önce afet bölgesi ilan edilerek önleyici tedbirler alınmalı, ağır hasarlı binalar yıkılarak yerine TOKİ tarafından yeni konutlar yapılmalı, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır" diye konuştu. (ANKA)

Gündem