Habertürk Yayın Koordinatörü Aydın, işten atılmaya neden olan haberin ham görüntülerini paylaştı

Habertürk Yayın Koordinatörü Aydın, işten atılmaya neden olan haberin ham görüntülerini paylaştı
Habertürk TV Haber ve Yayın Koordinatörü Zülfikar Ali Aydın, muhabir Fatmanur Boylu'nun işten atılmasına neden olan haberin ham görüntülerini "Doğru ve dürüst haber, çalıştığımız kurumun hakkı ve mesleğimizi korumak için... Vicdanımızın sesi ile ham ve gerçek görüntüler... Bakalım ne anlatıyor?" diyerek paylaştı.

Habertürk’te et fiyatlarıyla ilgili haberde bir çocuğun mikrofona "Annem karne hediyesi et aldı" demesi sosyal medyada gündem olmasının ardından haberi yapan Habertürk TV muhabiri Fatmanur Boylu'nun işine son verilmişti. Boylu ise "Çocuğun kulağına fısıldadığım iddiaları yalan; vicdanım rahat, gazeteciliğimden eminim" açıklamasında bulunmuştu.

'Vicdanımızın sesi ile ham ve gerçek görüntüler. Bakalım ne anlatıyor?'

Habertürk TV Haber ve Yayın Koordinatörü Zülfikar Ali Aydın, Twitter üzerinden Boylu'nun paylaşımını alıntılayarak "Doğru ve dürüst haber, çalıştığımız kurumun hakkı ve mesleğimizi korumak için... Vicdanımızın sesi ile ham ve gerçek görüntüler... Bakalım ne anlatıyor?" diyerek söz konusu haberin ham görüntülerini paylaştı.

"Annem karne hediyesi et aldı der misin?"

Görüntülerde muhabir Boylu, kasaptan et alan anne ve çocuğa "mikrofon uzatayım hatıra kalsın" dedikten sonra "Karne hediyesi bir et yemeği var herhalde" sorusuna olumlu yanıt alıyor. Muhabir Boylu'nun, çocuğa "Ayaz'cım bana 'Annem bana karne hediyesi et aldı' der misin" dediği ve çocuğun aynı cümleyi tekrar etmesi dikkat çekiyor. Çocuk daha sonra et sevmediğini, eti abisinin yiyeceğini söylüyor. Boylu, çocukla yaptığı kısa sohbetin ardından ikinci kez mikrofona aynı cümleyi tekrarlatıyor.

'Her şeyin açık şekilde olduğu ortada'

Boylu ham görüntüleri paylaşan Aydın'a "Teşekkür ederim paylaşım için. Her şeyin açık şekilde olduğu. Kimsenin kulağına bir şey fısıldamadığım, öncesinde konuştuklarımızı tekrar annesinin hatta kasabın duyacağı şekilde anlattığım ortada. TV haberciliğinde tekrarlamalarını -kayıt altına almak için- yaptığımız görünüyor" yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem