Habertürk'ün kurumsal hesabından şahsi 'SBK teşekkürü'

Habertürk'ün kurumsal hesabından şahsi 'SBK teşekkürü'
Sezgin Baran Korkmaz'la çıkar ilişkisi içinde bulunduğu iddia edilen Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, kendisine destek veren İYİ Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan ve gazeteci Uğur Dündar'a Habertürk'ün kurumsal hesabı üzerinden teşekkür etti.

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarından ABD'de yargı önüne çıkmaya hazırlanan Sezgin Baran Korkmaz'la çıkar ilişkisi içinde bulundukları iddia edilen kişilere dair liste konusundaki tartışma sürüyor. Listede adı geçen ve iddiaları reddeden Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, kendisine destek veren isimlere teşekkür etti. Ancak Tekdağ'ın teşekkür mesajlarının, Habertürk'ün kurumsal hesabından paylaşılması dikkat çekti.

Tekdağ'ın teşekkür ettiği isimlerden biri, İYİ Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan oldu. Türkkan Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Basın sektörü son yıllarda çok itibar kaybetti, bu doğrudur. Arada az da olsa temiz kalanlar var tabii ki. Kenan Tekdağ ismini, bunların en başına yazarım ben. Yapılan itibar suikastini kınıyorum" dedi.

Haberturk'un mavi tickli hesabından ise Türkkan'a yanıt olarak şu mesaj yazıldı:

"Kenan Tekdağ:

Değerli Lütfü Bey,
Güveniniz ve kamuoyuna yaptığınız kıymetli paylaşım için en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Allah doğruların yardımcısıdır.
Sağ olun var olun.
Hürmet ve muhabbetle…"

kenan-tekdag2.jpg

UĞUR DÜNDAR'LA 'MESAJLAŞMA'

Gazeteci Uğur Dündar da, "Ahmet Şık, Barış Pehlivan ve Kenan Tekdağ... Çok net söylüyorum: Bu isimleri Sezgin Baran Korkmaz gibi birinden para alırken görsem, gözlerime inanmam. Öyle kolay değil, bir pusula üzerinden şerefi için yaşıyan insanlara, çamur at izi kalsın yapmak!" edi.

Tekdağ'ın Dündar'a teşekkür mesajı, yine kurumsal hesaptan paylaşıldı:

"Kenan Tekdağ:

Değerli Uğur Bey,
Sizin gibi Türkiye'de hak ederek onur ve haysiyet sembolü olmuş bir şahsiyetin kamuoyu önünde tarafıma sunduğu bu güven beyanı benim için onur ve gurur duyacağım bir ibra belgesidir.
Yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.
Sağ olun var olun."

Dündar ise bu mesaja "Rica ederim. Sizi yıllardır tanıyan bir gazeteci olarak doğru bildiğimi her yerde çekinmeden söylerim. Siz, kirli paraya tenezzül edecek biri değilsiniz" yanıtını yazdı.

ugur-dundar-kenan-tekdag.jpg

NE OLMUŞTU?

Sezgin Baran Korkmaz ile çıkar ilişkisi içinde oldukları ileri sürülen listenin sosyal medyada yayınlanmasının ardından, gazeteci Dinçer Gökçe ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şok açıklama yapmıştı.

Tekdağ da açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Son günlerde Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkili kişileri içerdiği iddiasıyla aidiyeti belirsiz bir listenin WhatsApp gruplarında ve sosyal medya hesaplarında organize bir şekilde dolaşıma sokulduğu görülmektedir. Bu listeye ismimin de iftira ve karaçalma maksadıyla asılsız ve temelsiz bir şekilde eklendiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Benzeri bir iftiraya cevaben daha önce kamuoyuna yaptığım açıklamayı aynen tekrarlıyor ve kendi açımdan diyorum ki;

1- Kendisine emanet edilen makamını mevkiini para veya menfaat karşılığında SATAN kişi kim olursa olsun haysiyetsiz ve şerefsizdir!

2- Bu şekilde adi İFTİRALARLA kişiliğimi lekelemeye çalışan kişi/kişiler de mevkii ya da kimliği ne olursa olsun haysiyetsiz ve şerefsizdir!

3- Bu iftirayı hazırlayan ve dolaşıma sokanların kimlikleri açığa çıktığında bu ALÇAK MÜFTERİLERLE mutlaka yargı önünde hesaplaşılacaktır!

4- Ayrıca bu iftirayı yayınlayan hesaplar ve site/ler hakkında da bugün itibariyle gerekli hukuki ve cezai işlemler başlatılmıştır."

MEHMET AKİF ERSOY: HİÇBİR İLETİŞİMİM OLMADI

Listede ismi bulunan Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy ise şöyle demişti: "Nesebi gayri sahih bir liste yayınlanmış, ciddiye almadığım için bir söz söyleme ihtiyacı hissetmedim. Ancak meslektaşlarım ve dostlarımın araması üzerine yazıyorum. SBK’yı tanımıyorum, doğrudan/dolaylı hiçbir iletişimim olmadı. Bunun dışında ve ötesinde bir iddia varsa iftiradır." (Kısa Dalga)

Gündem