Habur Sınır Kapısı’nda yaşlı çifti döven iki memur açığa alındı

Habur Sınır Kapısı’nda yaşlı çifti döven iki memur açığa alındı
Habur Sınır Kapısı’nda yaşlı çifti döven iki gümrük muhafaza memuru açığa alındı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Habur Sınır Kapısı’nda gümrük muhafaza memurları ve güvenlik görevlilerinin yaşlı bir çifti dövdüğü ana ait görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. Şırnak Valiliği, konuya ilişkin paylaştığı yazılı açıklamada iki gümrük muhafaza memurunun açığa alındığını duyurdu.

Ardından bir açıklama yayımlayan Şırnak Barosu da gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını söyledi. Diken'den Şirin Bayık'a konuşan İrfan Özdemir ve Yıldız Özdemir çifti, dün gece Irak’tan Türkiye’ye geçerken, muhafaza memurları tarafından arandığını belirtti. Muhafaza memurları tarafından getirdikleri mallara el konulduğunu söyleyen İrfan Özdemir, “Memurlara yoksul olduğumuzu söyledim ama bize tepki gösterdiler” dedi.

Darp raporu alarak şikayetçi olacaklar

Bir memurun kendilerine hakaret ettiğini de belirten Özdemir, bunun üzerine görevliler tarafından tartaklandıklarını belirterek memurların daha sonra eşine yöneldiklerini anlattı. Özdemir çifti darp raporu alarak şikayetçi olacaklarını söyledi.

'Trajediye son verin'

Şırnak Barosu da ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Baro’nun yazılı açıklamasında buna benzer şikayetlerin sıklıkla dile getirildiğine dikkat çekilerek, ‘insan onuruna aykırı bu davranışların’ kabul edilemez olduğu vurgulandı. (Kısa Dalga)

Gündem