Hacı adayları, Diyanet'in Mekke'de ayarladığı otelden şikayetçi: Odalar berbat

Hacı adayları, Diyanet'in Mekke'de ayarladığı otelden şikayetçi: Odalar berbat
Hac ibadeti için Suudi Arabistan'a giden hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kendiler için Mekke kentinde tuttuğu otelde şartların kötü olduğunu anlattı.

Adıyaman'dan hacca giden hacı adaylarından biri, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’yi telefonla arayarak oteldeki durumu anlattı.

Hacı adayı şunları söyledi: “Otelde öğle yemeği verilmiyor. Sadece küçük bir kumanya veriliyordu, dün itibariyle kumanyayı da kaldırdılar. Otele geldiğimizin üçüncü günü otelde böcek ilaçlanması yapıldı. Her taraf pislik içinde. Zaten otel daha önce kapalıymış. Bizi buraya getirmeden birkaç gün önce, hiçbir temizlik ve yenileme yapılmadan açılmış."

'Tabaklar kağıtla siliniyor'

Depremzede hacı adayları otelin önünde çektikleri videoda yetkililere seslendi. Depremzede hacılardan biri, kaldıkları oteli göstererek şunları anlattı: “Geldiğimiz kafilede, bir yatakta iki kişi kalan mı dersin, tabaklar temizlenmeden sadece kağıtla silinerek verilmesi mi dersin, yolda kalanlar mı dersin? Bizim hac yapacağımız yere 15 kilometre uzaklıkta mesafedeyiz. Buradaki insanların çoğu sayını bile yapamadı."

Başka bir hacı adayı, diğer hacılar Arafat’a giderken kendilerine haber verilmediğini dile getirdi.

Diğer bir kişi de “Odalar berbat. Kimse gidip gelemiyor. Kahvaltı yapamıyor. 3 gündür otelde kalıyoruz. Kimse dışarı çıkamadı daha” diye konuştu.

'Mescidi bile kirli'

Kendisine temiz olmayan bir oda verildiğini aktaran başka bir hacı adayı da koridorda yattığını dile getirerek, “2 günden beri mağdurum” dedi.

Bir diğeri otelde tuvaletlerin ve ibadet yerlerinin bile kirli olduğunu şöyle anlattı: “Bu kaldığımız otel son derece kirli. Yemekhanesinden, mutfağından koridorlarına, mescidine kadar kullanılamayacak derecede kirli. Kasaba oteli gibi. Burası Beytullah’a çok uzak. 10 gün boyunca otobüs olmayacağından hac vazifesini yerine getirmek isteyen herkes ya taksiye binmek ya da yürüyerek gitmek zorunda.”

Hacca gelmeden önce depremde evinin yıkıldığını ve yanlarında fazla para olmadığını ağlayarak anlatan hacı adayı ise ibadetlerini yapacakları yere taksiyle gidecek imkanlarının olmadığını söyledi.

Başka bir depremzede, “İhramdan çıkamayan arkadaşları tanıyorum. Aynı odada bir yatakta iki kişi kalıyoruz” dedi.

Hacı adayları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

'Devlete güvenip geldik...'

Başka bir hacı adayı, özel şirketler aracılığıyla değil Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla hacca geldiklerini aktararak, “Şirkete gitmedik. Devlete güvenip geldik. Biz dağda yaşayan insanlar değiliz, medeni insanlarız” dedi.

Bir diğeri “Depremzedelere yapılan bu. AK Parti’ye oy verdiğimiz için bize böyle yapıyorlar” diye konuştu. (DHA)

Gündem