Hakan Bayrakçı’dan ‘Sinan Oğan oyları’ yorumu: Hangi tarafa destek verirse versin…

Hakan Bayrakçı’dan ‘Sinan Oğan oyları’ yorumu: Hangi tarafa destek verirse versin…
AKP’ye yakınlığı ile bilinen SONAR’ın sahibi Hakan Bayrakçı, Sinan Oğan ya da Ümit Özdağ’ın açıklamalarının, birinci turda Oğan’a oy veren seçmeni etkilemeyeceğini belirtti.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Sinan Oğan seçmenlerinin cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda hangi adaya oy vereceğine dair açıklamalarda bulundu.

SONAR’ın sahibi Bayrakçı, CNN’de katıldığı programda, şunları söyledi:

"Sinan Bey olsun, Ümit Bey olsun kim hangi tarafa destek verirse versin bu 5,17'nin gideceği adresler 0,1-0,2 oynar, çok değişmez. Bu açıklamalar sadece kendi siyasi geleceklerini şekillendirmek için önemlidir. Ümit Bey tarafsız kalırsa partisinin ve kendisinin geleceği olur.

“Nereye gideceğini de söyleyeyim. Bu 5,2'nin dağılımını söyleyeyim, çünkü ankette de çıktı. 4’te 1’i Tayyip Erdoğan'a gider. Bu da 1,25 (puan) yapar. Yaklaşık 3’te biri yani 1,8 (puan) Kemal Bey’e gider. 1,5-2’ye yakını sandığa gitmez. Hiçbir açıklama bu dağılımı fazla değiştirmez. Açıklamalar sadece kendi siyasi geleceklerindeki pozisyon için önemlidir.” (Kısa Dalga)

Gündem