Hakan Fidan'ın bombacılar 'Suriye'den geldiler' açıklamasına Kılıçdaroğlu'ndan tepki: Erdoğan da çıkıp masal anlatıyor

Hakan Fidan'ın bombacılar 'Suriye'den geldiler' açıklamasına Kılıçdaroğlu'ndan tepki: Erdoğan da çıkıp masal anlatıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırıyı yapanların "Suriye'den geldiler' açıklamasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın İçişleri Bakanlığı'na saldırı düzenleyenlerin "Suriye'den geldiler" açıklamasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu "Yıllardır biz “Sınır namustur” diyoruz, Erdoğan da çıkıp masal anlatıyor; bize söylenmedik laf, hakaret bırakmıyor" dedi.

"Ama gerçekler acı… Yine sınırdan geçen teröristler, yine kent merkezinde, üstelik Başkentimizde bombalı saldırı gerçekleştiriyor" diyen Kılıçdaroğlu "Saray oyunlarını, güç kavgalarını bırakıp sınır güvenliğini sağlayın. Kaybedecek vaktimiz, canımız kalmadı!" ifadelerini kullandı.

Fidan, "Terör ile mücadelede Türkiye’nin tavrının ne kadar net olduğu bilinen bir husustur. Bu son olayda da 2 teröristin Suriye’den geldikleri burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur. Silahlı Kuvvetlerimizin bu terör saldırısına cevabı son derece net olacak, böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine pişman olacaklar" demişti.

Gündem