Hakim-savcılık mülakatından üçüncü kez elendi: Amacım kazanmak değil bir şeyler değiştirmek

Hakim-savcılık mülakatından üçüncü kez elendi: Amacım kazanmak değil bir şeyler değiştirmek
İki kez hakim-savcılık mülakatından elenen ve Bilgi Edinme Kanunu kapsamında mülakatların tutanaklarına ulaşan İsa Temur, üçüncü kez girdiği mülakatında da elendi.

Avukat İsa Temur, daha önce iki kez elendiği hakim-savcılık mülakatlarından bu yıl da elendi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, Temur, Mart 2023’te girdiği hakim-savcılık sınavı kazanıp yeniden mülakata girdi. Temur, üçüncü kez girdiği hakimlik ve savcılık adaylığı mülakatından da elendi.

Temmuz 2020 ve Haziran 2021 olmak üzere daha önce iki kez mülakatlara giren Temur, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde bu mülakatların tutanaklarına erişmişti. Mülakat belgelerinde 12’şer puan verilerek toplam 60 puan ile 70 barajının altında kaldığı ortaya çıkan Temur, bunun gündeme gelmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis’te görüşmüştü.

Bu kez mülakatının 2 dakika yerine 4 dakika sürdüğünü söyleyen Temur, “Düzen yine değişmedi. Hak eden birçok arkadaşımız elendi. Mücadeleye devam edeceğim. Amacım kazanmak değil bir şeyler değiştirmek” diye konuştu. Temur, bir sonraki yıl yeniden sınava gireceğini ifade etti. (Kısa Dalga)

Gündem