Hakkari Çukurca'da, işçiler başka bir sendikaya geçince, imzalanan protokol geri çekildi

Hakkari Çukurca'da, işçiler başka bir sendikaya geçince, imzalanan protokol geri çekildi
Çukurca Belediyesi ile Hizmet-İş arasında imzalanan ek protokol, sendikanın talebiyle uygulanmadı. Maaşları asgari ücretin altında kalan 15 işçi, başka sendikaya geçince, Hak-İş protokolü geri çekti.

AKP'li Çukurca Belediyesi ile Hizmet-İş arasında 1 Ağustos'ta imzalanan ve 29 işçiyi kapsayan ek protokol sendikanın talebi üzerine uygulanmadı. İşçiler, 15 Ağustos'ta aldıkları maaşlarına imzalanan protokoldeki zammın yansıtılmadığını gördü.

GazeteDuvar'dan Mimar Kaya'nın haberine göre; yaşananlar sonrası maaşları asgari ücretin altında kalan işçiler, başka bir sendikaya geçti. Hak-İş de 16 Ağustos'ta imzalanan protokolü geri çekti.

'Sendika seçme özgürlüğümüz yok'

İsmini vermek istemeyen bir işçi, "Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyondan dolayı ücretlerimiz asgari ücretin altında kaldı. Tüm belediyelerde ek protokoller imzalanır. Belediye yöneticilerinin keyfi uygulamaları ve bizi ötekileştiren politikaları yüzünden sendikamızı değiştirdik. Yaptığımız tercih yüzünden ek protokol iptal edildi. Anayasa'nın bize tanımış olduğu sendika seçme hakkımızı özgürce kullanamıyoruz. Maaşlarımızın düzenlenmesi için belediye ve Hizmet-İş arasında yapılan protokol ile maaşlarımız bir nebzede olsa iyileştirilecekti. Belediyedeki 29 işçiden 15’i ile birlikte başka bir sendikaya geçtik. Çoğunluğun bize geçtiği sendikada taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, konuyla ilgili açıklama yapmamayı tercih etti.

Gündem